Svet bez nás

Kniha: Svet bez nás - Alan Weisman
Katalógové číslo: 85491 viac »
10,44

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Svet bez nás

Vo Svete bez nás Alan Weisman originálnym spôsobom pristupuje k problematike vplyvu človeka na Zem: žiada nás, aby sme si ju predstavili bez ľudí. Jeho základným východiskom teda nie je to, ako vplýva človek na životné prostredie, ale ako sa životné prostredie, a vo všeobecnosti príroda, vysporiada s našimi výtvormi, ak by sme ich ponechali samé na seba. Vo svojom obšírnom rozprávaní, v ktorom čerpá z odborných znalostí vedcov zaoberajúcich sa atmosférou, umeleckých reštaurátorov, zoológov, pracovníkov ropných rafinérií, astrofyzikov, paleontológov či náboženských vodcov ukazuje, ako by sa bez človeka zrútila a napokon zanikla naša masívna infraštruktúra. Ktoré každodenné predmety možno zostanú zvečnené v podobe skamenelín? Ako z rozdrvených medených potrubí a drôtov vzniknú sloje červenkastej horniny? Prečo naše prvé stavby vydržia najdlhšie a existuje vôbec nejaký ľudský výtvor, ktorý si napokon príroda nepokorí? Weismanovo rozprávanie vyústi do radikálneho, no presvedčivého riešenia, ktoré nemusí závisieť od nášho zániku. Kniha je príkladom mimoriadne kvalitnej literatúry faktu, ktorá podrobne skúma náš dopad na planétu Zem spôsobom, akým to ešte neurobila nijaká iná publikácia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
85491
Názov
Svet bez nás
EAN/ISBN
9788055118017
Autor
Alan Weisman
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008
Rozsah
368
Rozmer
130×210×30
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

mijlo 5 z 5
19.02.2013 19:52:45

Kniha Vás prevedie svetom, v ktorom už jednoducho nie sme. Ľudia zmizli z povrchu Zeme a svet sa s tým začína vysporadúvať. Je zaujímavé sledovať jednotlivé fikcie autora, kde necháva zmiznúť domy, komplexy alebo celé mestá. Kto má rád postapokalypsy, pri tomto dokumente si príde na svoje.