Stínem políbená

Vampýrská akademie 3

Richelle Mead

CZE Česky DOMINO2010/07

Kniha: Stínem políbená - Vampýrská akademie 3 - Richelle Mead
Katalógové číslo: 81876 viac »
Séria kníh: Vampýrská akademie
Vampýrská akademie
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Stínem políbená

Vampýrská akademie 3

Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného. Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit! Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
81876
Názov
Stínem políbená
Podnázov
Vampýrská akademie 3
EAN/ISBN
9788073035235
Autor
Richelle Mead
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/07
Rozsah
322
Rozmer
130×205×25
Hmotnosť
0,30
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Casion 5 z 5
18.04.2013 10:46:03

Veľmi zaujímavé a prekvapivé pokračovanie príbehu. Rose bude mať mnoho problémov, viac problémov než v prvých dvoch častiach. Ocitne sa vo veľkom nebezpečenstve, v bitke, kde bude musieť využiť všetky svoje schopnosti a navyše... Nesmierne sa mi páči ako dospieva a musí sa rozhodovať v dôležitých veciach. Miestami som mala až slzy v očiach :-)


Evelin 5 z 5
13.05.2013 17:45:45

Ten koniec je úplne bombový, akčný, napätý a organizovaný! Do detailov opísaný a naplánovaný. To bol dokonalý koniec! Rose sa strašne obviňuje zo smrti kamaráta a je na nervy z Lissiných problémov s mágiou. Navyše za ňou všade lozí Adrian a nečakane musí tráviť celé dni pri Christianovi. Ešte k tomu city k Dimitrijovi, z toho by sa jeden zbláznil! Všetky postavy od predchádzajúceho dielu dospeli. Zajatie Strigojmi zanechalo hlboké jazvy ako na Rose, Eddiem aj Christianovi. Eddieho som si zase tak strašne obľúbila, že na konci bol jedným z hlavných, o ktorých som sa strašne bála. Lissa mi zase prišla povrchnejšia, ak to beriem z celkového hľadiska od Rose. Tá chuderka vždy musí myslieť najprv na Lissu a Moroji sú proste vždy prvoradí. Lissa si už na to asi dosť zvykla a preto ani nevedela o niektorých zásadných veciach v živote Rose, ktoré by najkamošku proste mali zaujímať. Preto mi trochu začala liezť na nervy. Rose bola ale tiež hlúpučká v niektorých veciach. Nemala si toľko nechávať pre seba, mala sa o problémy viac podeliť, ale to už je samozrejme výchovou. A úprimne, aj ja by som si asi také zásadnejšie veci nechávala pre seba. A čo sa týka chlapcov - Dimitrij, Christian, Adrian - sú úplne super 8P Takých mužov mať, už dávno by som bola v raji. Chyby má každý, ale to sú detaily... 8P Séria má krásne originálny systém upírov. Rozdelenie na Morojov, Strigojov a Dhampírov, pričom každý má isté obmedzenia svojho druhu a vzájomné vzťahy je perfektný. Strigoji sú zlí, nesmrteľní a chcú vyhladiť Morojov, aby sa mohli neobmedzene kŕmiť ľuďmi a boli pánmi sveta. Strigojom sa stane Moroj alebo Dhampír, ak pri kŕmení zabije človeka alebo pri výmene krvi s iným Strigojom a následným zabitím, pričom sa už prebudia ako Strigoji. Tí môžu vzniknúť aj z obyčajných ľudí. Moroji sú originálni upíri, od ktorých sa odvíjali zvyšné rasy. Pijú krv, vládnu mágiou, ale jedia aj ľudské jedlo. Majú Strážcov - Dhampírov, ktorí sú kombináciou Moroja a Dhapmíra alebo Dhampíra a človeka. Dhampíri medzi sebou potomkov mať nemôžu. Niektoré Dhampírky sú matky v domácnosti. Je to trochu komplikovanejšie, hlavne tie vzťahy, kto čo môže a kto nie. Je tam politika, pravidlá, zákony a podradenosť a nadradenosť. Proste svet ako ho poznáme, iba s upírmi. Veľmi sa mi páčilo terénne cvičenie Strážcov. Každému novicovi bol pridelený Moroj, ktorého mal 6 týždňov chrániť pred profesormi, ktorí fingovali útoky Strigojov hocikedy a hocikde. Bolo to veľmi zaujímavé praktické cvičenie do života. Takisto sa mi zapáčila prítomnosť duchov, ktorí ešte viac prehĺbili tajomstvá o prechode medzi životom a smrťou, ktorú Rose aj mňa pekne zmiatli. Celý priebeh deja je zaujímavý, napätý a všetko spolu súvisí. Tentokrát som nemala pocit, akoby príbeh iba zapadal do celej série, ako pri 2ke. Bola to skvelá kniha so skvelým dejom, problémami postáv, prekážkami, tajomstvami a úžasným akčným koncom! Sériu odporúčam.