Schindlerův seznam

Thomas Keneally

CZE Česky LEDA2009

Kniha: Schindlerův seznam - Thomas Keneally
Katalógové číslo: 79828 viac »
12,15

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Schindlerův seznam

Strhující a proslulé románové zpracování osudů Oskara Schindlera – bezohledného kariéristy, válečného zbohatlíka, milovníka elegance, přepychu, alkoholu a krásných žen, jenž ve stínu osvětimských komínů našel svoji lidskost a riskoval nejen majetek, ale i vlastní život, aby nedopustil vyvraždění tisícovky „svých židů“. Román sugestivně líčí vývoj a střety individualit – obětí, pasivních účastníků a iniciativních vykonavatelů – zapojených do obrovité byrokratické mašinerie zla. Steven Spielberg použil motivy románu pro natočení slavného stejnojmenného filmu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
79828
Názov
Schindlerův seznam
EAN/ISBN
9788073352141
Autor
Thomas Keneally
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009
Rozsah
384
Rozmer
135×205×30
Hmotnosť
0,46
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Monika 5 z 5
09.10.2013 14:05:26

Kedysi dávno som videla film. Prešiel nejaký čas a ja som sa rozhodla, že si prečítam knihu. A neľutujem. Je to nádherný príbeh, ktorý sa skutočne stal. Som rada, že v tých zlých a krutých časoch vraždenia a prenasledovania židov sa našiel jeden Nemec (narodený v Českých Sudetoch), v ktorom ľudskosť zvíťazila nad zverstvom, mamonou a slepotou. Verím, že takýchto ľudí bolo viac, len sa o nich nevie, lebo o nich nikto nenapísal - v každom prípade si každý jeden zaslúži naše "ďakujem". Veď Schindler nezachraňoval Židov - zachraňoval ľudí. Aký rozdiel je medzi bielym či čiernym, židom, kresťanom, moslimom? Všetci sme rovnakí, niektorí lepší, iní horší. Tak, ako sa medzi jednými nájdu dobrí, nájdu sa medzi nimi aj zlí. Preto netreba človeka hodnotiť podľa toho, akej je rasy, vyznania alebo národnosti, ale podľa toho, aký je človek. Aj počas 2. svet. vojny boli Nemci TÍ ZLÍ a predsa sa medzi nimi našiel ČLOVEK. Naše uznanie si zaslúži o to viac, že žil v dobe, v akej žil a predsa sa nebál postaviť (aj keď nie priamo zoči - voči) tomu obludnému monštru a svojou prefíkanosťou, ľsťou, úplatkami a pretvárkou zachránil niekoľko desiatok ľudských životov. A veľké uznanie patrí aj tým zachráneným Židom, ktorí na jeho pomoc nezabudli a keď potreboval po vojne pomôcť Schindler, ochotne mu ju ponúkli. Odporúčam !!!