Prekliate miesto

Fred Vargas

SVK Slovensky SLOVART2009/06

Kniha: Prekliate miesto - Fred Vargas
Katalógové číslo: 74487 viac »
Séria kníh: Komisár Jean-Baptiste Adamsberg
Komisár Jean-Baptiste Adamsberg
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Prekliate miesto

Komisár Jean-Baptiste Adamsberg cestuje do Londýna na trojdňovú konferenciu. Anglický kolega ho zasvätí do tajomstva starého londýnskeho cintorína, pred ktorým sa nájde hromada starých topánok, pekne zoradených, špičkami smerom k hlavnému vchodu. Lenže topánky nie sú prázdne, sú v nich aj odrezané nohy.

Po návrate do Paríža však hlavný komisár pustí celú vec z hlavy, pretože ho čaká nový prípad. Brutálny, strašný. Obeťou vraždy je osamelý bohatý, starý novinár, ktorého telo nájdu doslova roztrúsené po celom byte. Adamsberga kontaktuje kolega z Viedne a oznámi mu, že podobný prípad sa pred časom stal aj tam. Začína sa zložité pátranie. Stopy vedú až do srbskej dedinky, v ktorej žil a zomrel vampír Peter Blagojevic.

Adamsberg vyšetruje na mieste činu, ocitne sa v hrobke so starými mŕtvolami, ale našťastie ho zachráni bývalý kolega, ktorý ho sleduje. Kto si myslí, že Vlad Dracula bol jediný svojho druhu, hlboko sa mýli.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
74487
Názov
Prekliate miesto
EAN/ISBN
9788080856816
Autor
Fred Vargas
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/06
Edícia
MW
Rozsah
304
Rozmer
130×210×23
Hmotnosť
0,36
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Peter 5 z 5
17.02.2013 13:56:40

Komisár Adamsberg, ovládajúci po anglicky len dve slová yes a no, sa stretne v Londýne s brutalitou, ktorú doteraz nepoznal. V tom čase netušil, že na konci tejto záhady bude musieť bojovať o holý život v srbskej dedinke. V zdĺhavom pátraní sa zapletie do povery o upírovi Blagojevicovi/Plogojowitzovi. Tu treba uznať snahu francúzskej autorky Fred Vargas ako úžasne prepojila vampírsku legendu - http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Plogojowitz - so svojím príbehom. Pre mňa to bol jeden z najzaujímavejších literárnych výletov do sveta fikcie.