Otočiť Chíramovým kľúčom

Robert Lomas

SVK Slovensky REMEDIUM PUBLISHING2007/11

Kniha: Otočiť Chíramovým kľúčom - Robert Lomas
Katalógové číslo: 61548 viac »
Ušetríte až 1,34 € z bežnej ceny 13,24
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,90
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Otočiť Chíramovým kľúčom

O slobodomurárstve sa publikovalo už viacero škandalóznych odhalení. Všetko sa začalo v roku 1730 knihou Samuela Pricharda Rozpitvané slobodomurárstvo. V roku 1952 vyšla kniha Waltona Hannaha Viditeľná tma. Potom, v roku 1984, Steven King napísal knihu Bratstvo. Dokopy môžeme narátať viac ako šesťdesiat opisov slobodomurárskych rituálov, ktoré však majú jednu spoločnú črtu. Napísali ich so zámerom opísať imaginárne zlo, ktoré sa údajne nachádza v samom srdci slobodomurárstva. V tomto prípade však po prvý raz za 275 rokov odhaľovania slobodomurárstva sa ozval presvedčený slobodomurár. Robert Lomas vysvetľuje, prečo dospel k názoru, že je dobré byť slobodomurárom.

Lomas má dlhoročnú skúsenosť s písaním o slobodomurárstve. Je spoluautorom štyroch bestsellerov zo série o Chíramovom kľúči a je aj autorom štúdie o vplyve slobodomurárskych zásad na modernú vedu. V tejto knihe presne vysvetľuje fungovanie slobodomurárstva ako vedy o duchovnom sebazlepšovaní. Približuje všetko, čo sa dozvedel o rituáloch, o tom, ako k nim pristupoval z vedeckej stránky a publikuje aj neznáme materiály o filozofickom pozadí hnutia. Slobodomurárstvo zdedilo celý systém starodávnych vedomostí, vyslovených ako alegórie, ktoré vyučuje prostredníctvom symbolov. Kniha sprostredkuje možnosť zažiť tajomstvá týchto rituálov z vlastných skúseností autora. Ukazuje, ako sa mýty, symbolika a novoobjavené funkcie mozgu spájajú, aby vytvorili celkom nový svetonázor. V konečnom dôsledku spája vedu s pocitovým svetom. Výsledkom tohto spojenia má byť, že duch sa oslobodí a dosiahne nové, netušené výšky.

K stráženým tajomstvám slobodomurárstva patrí aj nanajvýš tolerantný spôsob, ako dosiahnuť kultivovanosť ducha, v ktorom niet ani za mak povier, politických podtónov a dogiem, ktoré obklopujú náboženstvá.
Prečo zaujímať k tejto duchovnej ceste nepriateľský postoj? Slobodomurárstvo je západná duchovná tradícia, ktorej práve svitlo na lepšie časy. Táto kniha vysvetľuje, akým spôsobom funguje.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
61548
Názov
Otočiť Chíramovým kľúčom
EAN/ISBN
9788089230235
Autor
Robert Lomas
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2007/11
Rozsah
416
Rozmer
160×210×40
Hmotnosť
0,57
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
10%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Otočiť Chíramovým kľúčom zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.