Cit slečny Smilly pre sneh

Peter Hoeg

SVK Slovensky SLOVART2007

Kniha: Cit slečny Smilly pre sneh - Peter Hoeg
Katalógové číslo: 54394 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Cit slečny Smilly pre sneh

Tento román zaistil autorovi nielen doslova svetovú slávu, ale aj nomináciu na Nobelovu cenu za literatúru. Hlavná hrdinka, pôvodom Eskimáčka, je odborníčka na ľadovce. Žije z podpory v nezamestnanosti v Dánsku a v spomienkach sa stále vracia k svojmu detstvu. Potom, čo za podivuhodných okolností zomrie jej malý kamarát a polícia prípad uzavrie ako nešťastnú náhodu, pustí sa do vyšetrovania na vlastnú päsť. Autor čitateľa postupne vedie cez zatuchnuté archívy a patologické ústavy až na čudesnú loď, ktorá odchádza k neznámemu cieľu niekde pri pobreží Grónska.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
54394
Názov
Cit slečny Smilly pre sneh
EAN/ISBN
9788080852757
Autor
Peter Hoeg
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2007
Edícia
MW
Rozsah
420
Rozmer
140×220×35
Hmotnosť
0,44
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
31.01.2014 16:35:00

Ďalší výborný titul severskej knižnej produkcie. Tento titul som čítal na etapy. Nie je to knižka, ktorá sa dá "zhltnúť" na jeden krát. Postupne, pomaly a treba pri nej aj premýšľať. Príbeh nás zavedie Dánska do chladného prostredia Grónska. Hlavná hrdinka je odhodlaná vyšetriť smrť svojho malého eskimáckeho priateľa, ktorý spadne zo strechy. Polícia to vidí ako nešťastnú udalosť, ale ona nie. Cit a intuícia hovoria slečne Smille niečo iné. Príbeh je ťažko vyrozprávať, kniha však je jeden skvelý celok. Napísané s chladnou hlavou v štýle NOIR. Poctivo vás knižka v tiahne do deja od začiatku. Román však nie je svižný, je to pomaly sa rozbiehajúce ťažké mlynské koleso, ktorého otáčky lopatiek sa budú pomaly stupňovať. Hĺbavá a poctivá kniha. Priaznivcom takéhoto severského štýlu, knihu odporúčam. Budete z nej cítiť ľadový chlad. Kniha bola aj sfilmovaná, kniha však film predčí.