Slovník anglických vlastných mien v slovenčine

Kniha: Slovník anglických vlastných mien v slovenčine - Martin Ološtiak, Magdaléna Bilá, Renáta Timková
Katalógové číslo: 53783 viac »
Ušetríte až 1,24 € z bežnej ceny 5,80
A navyše získate 4 vernostné body
4,56
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Slovník anglických vlastných mien v slovenčine

Slovník je určený pre bežných, ale najmä profesionálnych používateľov slovenčiny, ktorí sa stretnú s anglickým vlastným menom a chcú zistiť jeho výslovnosť, skloňovanie či zapojenie do slovotvorných procesov. Ambíciou Slovníka anglických vlastných mien v slovenčine je aspoň čiastočne zaplniť biele miesto v oblasti výskumu cudzích vlastných mien v slovenčine. Existujúce otázky sa neriešia úzko odborným, akademickým štýlom. Autori chcú výsledky svojho výskumu predstaviť širšiemu čitateľskému okruhu, predovšetkým profesionálnym používateľom spisovnej slovenčiny: prekladateľom, pracovníkom masmédií, moderátorom, redaktorom, jazykovým korektorom, ale aj všetkým ostatným, ktorí sa zaujímajú o jazyk a jazykovedu. Publikácia je rozdelená na dve časti. Teoretické kapitoly ponúkajú poučenia o základných aspektoch fungovania anglických vlastných mien v slovenčine. Autori sa pokúsili predstaviť ucelenú koncepciu, ktorej východiskom sú výklady o špecifickom statuse cudzích mien v systéme slovenčiny. V slovníkovej časti sa uvádzajú len základné jazykové údaje o výslovnosti a skloňovaní, pri zemepisných názvoch aj o tvorení slov. To znamená, že slovník má jazykový, nie encyklopedický charakter.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
53783
Názov
Slovník anglických vlastných mien v slovenčine
EAN/ISBN
9788088814474
Autor
Martin Ološtiak, Magdaléna Bilá, Renáta Timková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2006
Rozsah
266
Rozmer
170×230×25
Hmotnosť
0,57
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovník anglických vlastných mien v slovenčine zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.