Snídaně se Senekou

David Fideler

CZE Česky Alpha book2024/03

Kniha: Snídaně se Senekou - David Fideler
Katalógové číslo: 493688 viac »
Ušetríte až 5,39 € z bežnej ceny 26,84
A navyše získate 21 vernostných bodov
21,45
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Snídaně se Senekou

V dnešní době zaznamenáváme obrovský zájem o stoicismus, ale přestože je Seneca označován za „nejpřesvědčivějšího a nejelegantnějšího ze stoických spisovatelů“, nikdo dosud nenapsal knihu, v níž by jeho učení přiblížil běžnému čtenáři. Doufám, že moje kniha tuto mezeru zaplní a osvětlí vám jeho filosofii. Možná že tato kniha ukojí zvědavost některých čtenářů, již se o Senekovu filosofii zajímají. Mezi stoiky Seneca vyniká hlubokým psychologickým vhledem do lidské povahy, ctižádosti i obav. Jako první učenec západního světa důkladně zkoumal psychologii konzumerismu. Výrazně přispěl i k pochopení emocí a hněvu a jeho myšlenky si uchovaly platnost dodnes. Krátce řečeno, Seneca nebyl akademický teoretik, nýbrž člověk, který to ve skutečnosti „všechno zažil“ – ty nejlepší i ty nejhorší stránky lidské povahy.[i] To, o čem psal, znal z první ruky a měl jedinečnou schopnost porozumět vnitřní, psychické motivaci lidí. Právě to z něj činí po dvou tisících letech nedocenitelného průvodce i pro moderního čtenáře. Senekova doba je tedy i naší dobou. Seneca je naším současníkem a my s ním sdílíme jeho nejhlubší obavy.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
493688
Názov
Snídaně se Senekou
EAN/ISBN
9788088428305
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
David Fideler
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2024/03
Edícia
Fénix
Rozsah
322
Rozmer
120×190 mm
Hmotnosť
0,33
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Snídaně se Senekou zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.