Svätá veda

Šrí Juktéšvar Giri

SVK Slovensky Sattva2022

Kniha: Svätá veda - Šrí Juktéšvar Giri
Katalógové číslo: 492317 viac »
Ušetríte až 1,03 € z bežnej ceny 14,50
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,47
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Svätá veda

Šrí Juktéšvar Giri bol indický mních a jógin, žiak Láhirího Mahášaju z Váránasí. Bol krijá jóginom, ovládal védsku astrológiu (džjótiš), venoval sa astronómii a bol učencom a znalcom Bhagavadgíty a upanišád. Vo svojom diele sa snažil o zjednotenie náboženstiev. Jeho žiakom bol slávny jógin Paramahansa Jógánanda, ktorý priniesol učenie krijá jógy na Západ.

Svätá veda sa snaží čo najjasnejšie ukázať, že vo všetkých náboženstvách existuje základná jednota, že je len jeden spôsob, ktorým sa svet, vonkajší i vnútorný, vyvíja, a že všetky písma uznávajú jediného Boha. Chce poukázať na súlad náboženstiev a spojiť ich.

Túto základnú pravdu však nie je ľahké pochopiť. Rozpory medzi náboženstvami a nevedomosť ľudí takmer znemožňujú odostrieť závoj a odhaliť túto veľkú pravdu. Vierovyznania podporujú nepriateľstvo a nezhody, nevedomosť prehlbuje priepasť, ktorá nás od seba oddeľuje. Len niekoľko mimoriadne nadaných ľudí sa nad vplyvy vyznávaných vierovyznaní dokáže povzniesť a nájsť absolútnu jednotu v pravdách, ktoré všetky veľké vierovyznania hlásajú.

Kniha je rozdelená na štyri časti. Prvá kapitola s názvom Evanjelium sa snaží stanoviť základnú pravdu o stvorení a opísať vznik a vývoj sveta. Druhá kapitola s názvom Cieľ hovorí, že všetky stvorenia, od najvyšších po najnižšie v stvorení, túžia realizovať tri veci - bytie, vedomie a blaženosť. Tretia kapitola - Postup, opisuje metódu realizácie troch cieľov života. V poslednej kapitole, v Zjavení, autor pojednáva o zjaveniach, ktoré prichádzajú k tým, ktorí prešli dlhú cestu, aby uskutočnili tri ideály života, a sú veľmi blízko svojho cieľa.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
492317
Názov
Svätá veda
EAN/ISBN
9788097424930
Forma
Brožovaná
Autor
Šrí Juktéšvar Giri
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
91
Rozmer
147×209
Hmotnosť
0,13
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
7%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Svätá veda zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.