Vize zdaru, vize zmaru - Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí

Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí

Barbora Spalová

CZE Česky Nakladatelství Karolinum2024/01

Kniha: Vize zdaru, vize zmaru - Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí - Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí - 1. vydanie - Barbora Spalová
Katalógové číslo: 490659 viac »
Ušetríte až 3,65 € z bežnej ceny 18,15
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,50
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Vize zdaru, vize zmaru - Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí

Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí

Jak české a slovenské církve přemýšlejí o budoucnosti? Jak hospodaří, investují a spravují půdu? Jak vidí svou roli ve společnosti? Odpovědi na tyto otázky nabízí kolektivní monografie antropologů, sociologů i ekonomů o proměnách církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí. Osm kapitol zachycuje dění ve třech denominacích – v římskokatolické církvi, v Českobratrské církvi evangelické / Evanjelické cirkvi augsburského vyznania a v Bratrské jednotě baptistů. Těžištěm knihy jsou antropologické kapitoly zachycující změny církevního života uvnitř i navenek. Výzkum postavení církví v dnešní české a slovenské společnosti zavedl autorský kolektiv do škol a lesů, na tiskové konference i do téměř zbořených kostelů; za lidmi od Jasova přes Gemer, Zamaguří, Oravu a Vysočinu až po Prahu a Plzeňsko. Pro lepší porozumění tématu jsou v knize zařazeny kapitoly, které shrnují proměny právních norem týkajících se církví a náboženských společností a jejich financování v Československu, Česku a na Slovensku, a kapitoly popisující vývoj mediálních debat o církvích, restitucích a odluce církví od státu.Publikace představuje církve v jejich málokdy zobrazované pluralitě a v rozmanitosti otázek, které si kladou při hledání smysluplných cest vpřed, a ukazuje přehodnocování jejich poslání či učení se novým věcem, jako je udržitelné zemědělství nebo investování do finančních nástrojů.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
490659
Názov
Vize zdaru, vize zmaru - Proměny církví v Česku a
Podnázov
Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu r
EAN/ISBN
9788024656236
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Barbora Spalová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2024/01
Rozsah
264
Rozmer
140×200
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vize zdaru, vize zmaru - Proměny církví v Česku a na Slovensku v kontextu restitucí zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.