Škovránkovo tajomstvo

O hľadaní miesta na zemi

Fiona Valpy

SVK Slovensky TATRAN2023/03

Kniha: Škovránkovo tajomstvo - O hľadaní miesta na zemi - 1. vydanie - Fiona Valpy
Pútavý dvojgeneračný román o matkách a dcérach, o láskach a priateľoch, o vojne a živote
Katalógové číslo: 461188 viac »
Ušetríte až 3,42 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,48
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Škovránkovo tajomstvo

O hľadaní miesta na zemi

Dej románu sa odohráva v čarovnej Škótskej vysočine. Počas druhej svetovej vojny sa Flora Gordonová zamiluje do syna majiteľa ardtuathovského panstva. O tridsať rokov neskôr prichádza na panstvo Florina dcéra Lexie so svojím dieťaťom a postupne rozpletá klbko záhadných rodinných tajomstiev.

Život na pobreží Škótskej vysočiny plynul pokojne a rutinne, až dokiaľ nezasiahol osud – Loch Ewe sa znenazdania stane vojenskou základňou pre arktické konvoje Kráľovského námorníctva plaviace sa v nebezpečných vodách Severného ľadového oceána. Druhá svetová vojna nemilosrdne zasiahne do života bežných ľudí, no tí neváhajú a poväčšine mladým vojakom pomáhajú, ako vládzu. Nezaostávajú ani dievčatá, ktoré si urobia vodičský kurz, aby mohli jazdiť na dodávkach a sanitkách. Námorník Alec, syn pána miestneho ardthuathovského sídla, sa zaľúbi do mladučkej hájnikovej dcéry Flory a ona mu city úprimne opätuje. Avšak jeho otec sir Charles sa stavia proti ich láske a navyše si aj vojna vyberá svoju krutú daň...

O niekoľko desiatok rokov neskôr životné okolnosti prinútia Florinu dcéru, speváčku Lexie Gordonovú, odcestovať do dediny pri Loch Ewe, kde strávila celé detstvo. Odišla odtiaľ v sedemnástich plná snov, keď získala štipendium na konzervatóriu v Londýne. Vracia sa s pocitom prehry, životného sklamania a osamelosti, hoci ju sprevádza dcéra Daisy. Malá dedina, kde každý vie o každom všetko, na ňu spočiatku pôsobí tiesnivo, no postupne zisťuje, že miestni skrývajú o jej rodičoch nejaké tajomstvo.

Lexie začne klásť otázky a postupne odhaľuje skladačku trpko-hrejivého príbehu svojich rodičov, dozvedá sa, čo všetko pre ňu obetovala Flora, a uvedomí si, že domov sú predovšetkým ľudia, ktorým na vás záleží. Už nemá šancu napraviť svoj vzťah s mamou, no môže odpustiť minulosti a otvoriť dvere budúcnosti, ktorá tu, v čarovnom prostredí Škótskej vysočiny, usilovne klope na dvere malého hájnikovho domčeka. 

Stačí ich odchýliť... 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
461188
Názov
Škovránkovo tajomstvo
Podnázov
O hľadaní miesta na zemi
EAN/ISBN
9788022213967
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Fiona Valpy
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/03
Rozsah
288
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
0,43
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Škovránkovo tajomstvo zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.