Stopárov sprievodca galaxiou

Douglas Adams

SVK Slovensky SLOVART2004

Kniha: Stopárov sprievodca galaxiou - Douglas Adams
Katalógové číslo: 45868 viac »
Séria kníh: Stopárov sprievodca galaxiou
Stopárov sprievodca galaxiou
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Stopárov sprievodca galaxiou

První část "pětidílné stopařské trilogie", kterou autor původně koncipoval jako rozhlasovou hru pro stanici BBC. Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný, ale sympatický pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z nehož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy.Arthurovi Dentovi, celkom obyčajnému človiečikovi kdesi z Anglicka, raz vo štvrtok ráno prídu zdemolovať dom, vraj kvôli stavbe diaľničného obchvatu. Snaží sa tomu zabrániť bojovným polihovaním pred buldozérom, no jeden z jeho priateľov, Ford Prefect, ho viac-menej nasilu odtiahne do krčmy na tri bleskurýchle pivá, pretože sa blíži koniec sveta. Asi o 12 minút neskôr koniec sveta skutočne nastane v podobe stavebnej čaty mimozemskej rasy Vogónov, ktorí prídu zdemolovať Zem kvôli stavbe hyperpriestorovej diaľnice. Tesne pred touto, pre všetkých ostatných smrteľnou udalosťou, sa Arthur s Fordom presunú na vogónsku stavebnú loď, ktorá ich odvezie do hlbín vesmíru. Ford totiž nepochádza z Guildfordu, ako na Zemi zvyčajne tvrdil, ale z malej planéty kdesi v okolí Betelgeuze, a pracuje ako terénny prieskumník pozoruhodnej knihy s názvom Stopárov sprievodca galaxiou – akéhosi elektronického bedekra pre vesmírnych stopárov obsahujúceho všetky informácie, ktoré potrebujete, ak túžite vidieť krásy vesmíru za menej ako tridsať altairských dolárov denne.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
45868
Názov
Stopárov sprievodca galaxiou
EAN/ISBN
9788071459033
Autor
Douglas Adams
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2004
Rozsah
192
Rozmer
120×190×18
Hmotnosť
0,25
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Vogonská poézia je samozrejme až treťou najhoršou vo Vesmíre. Druhá najhoršia je poézia Azgothov z planéty Kria. Keď kráľ ich básnikov Chrochtos Nadýmavý recitoval svoju Ódu na malú hrudku zeleného hnusu, ktorú som objavil v podpazuší jedného letného rána, štyria poslucháči zomreli na vnútrné krvácanie a predseda Stredogalaktickej komisie pre zmrzačenie umenia prežil len vďaka tomu, že si uhryzol jednu nohu. Tvrdí sa, že Chrochtos bol trochu „sklamaný“ prijatím svojej básne, a práve sa chystal začať predčítavať svoju epickú skladbu v dvanástich knihách, nazvaných Moje obľúbené chrochty vo vani, keď vtom jeho vlastné tučné črevo v zúfalom pokuse zachrániť životy a civilizáciu mu vyskočilo až do krku a zadusilo mozog. Najhoršia poézia, aká kedy bola napísaná, zanikla spolu so svojou tvorkyňou Paulou Nancy Millstone Jenningsovou z Greenbridge v grófstve Essex v Anglicku...

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Janka 5 z 5
25.03.2013 22:42:03

Riadne uletená a vtipná kniha, super humor, dobrý preklad :) Hlavne nepodliehajte panike! :)