Po funuse

Jakub Spevák

SVK Slovensky KK BAGALA2022

Kniha: Po funuse - Jakub Spevák
Katalógové číslo: 445864 viac »
Ušetríte až 1,52 € z bežnej ceny 10,00
A navyše získate 8 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Novozaradené knihy FPU 2023

Novozaradené knihy FPU 2023

Doplňte si svoje knižničné fondy novozaradenými knihami do zoznamu FPU z roku 2023, 2022 a 2021. Aj keď tu nájdete aj st… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
8,48
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Po funuse

Novela Po funuse je jeho debutovou knihou. Ilustroval ju Andrej Dúbravský.

Keď umrie člen rodiny, pozostalí nesmútia za zosnulým, ale nad svojimi premárnenými životmi. Prevládne v nich pocit úzkosti a po kríze nasleduje morálny rozklad, ponárajú sa do svojich vlastných svetov a zabúdajú, prečo sa vlastne stretli. Po funuse neoznačuje len obdobie po pohrebe, ale znamená aj prísť niekde príliš neskoro, už nás netreba, zaobišli sa bez nás.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
445864
Názov
Po funuse
EAN/ISBN
9788089973675
Forma
Brožovaná
Autor
Jakub Spevák
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
88
Rozmer
130×200
Hmotnosť
0,11
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
15%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Zomrel som včera alebo predvčerom. Presne si na to nespomínam. Neviem určiť moment, keď som odišiel. Stalo sa to akosi bezo mňa. Nie je tam čiara, splynulo to v čase... Pod strechou altánku zbadám skupinu šiestich ľudí, sediacich za okrúhlym stolom. Sú oblečení v čiernom, hlavy majú sklopené a v tichosti pozerajú do prázdnych bielych tanierov. Jeden tanier je navyše, asi na niekoho ešte čakajú.

(str. 11)

Môjho švagra som skoro vôbec nepoznala. Neprišiel nám ani na svadbu. S mojím mužom sme ho však boli asi dvakrát pozrieť v nemocnici. Viac som ho nevidela. Mne totiž nerobí dobre, keď som v prítomnosti umierajúcich ľudí. Je mi z toho na odpadnutie. Už len keď sa o tom rozpráva, sa mi zrýchli tep, začnú sa mi potiť ruky a do celého tela dostanem kŕče.

Keď som bola predškoláčka, rada som v záhrade hádzala nášmu psíkovi Nerovi pískajúcu loptičku. Napĺňalo ma nekonečným šťastím vidieť ho, ako mi poslušne nosí naspäť ožužlanú korisť. Dalo sa naň spoľahnúť, bol to dobrý pes.

Jedného dňa ostal pri odhodenej loptičke o čosi dlhšie, ako mal vo zvyku. Najprv som si myslela, že sa len tak hrá, no keď som prišla bližšie, zistila som, že sa mu z pysku derie pena. Nerovo drobné telo bolo v bolestnom kŕči. Mykalo ním, akoby ho kopal elektrický prúd. Bála som sa, že keď sa ho dotknem, začnem sa triasť aj ja. Znehybnela som a pozrela som sa vedľa neho na rozhryzenú gumenú loptičku. Čušala, akoby za to mohla ona.

Stiahlo mi hrdlo. Nevedela som sklopiť viečka, hoci som strašne chcela zatvoriť oči, neprizerať sa. No bola som zvedavá, ako sa to skončí. Každou sekundou som si viac a viac uvedomovala, že jedného dňa takto dopadnú všetci vôkol mňa. Od tej chvíle som bola presvedčená, že za všetky ďalšie úmrtia budem zodpovedná ja.

(str. 53)

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Po funuse zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.