Čarovné Partizánske a okolie

Daniel Rybička, Martin Kmeť

GBR Anglicky CBS2022/03

Kniha: Čarovné Partizánske a okolie - 1. vydanie - Daniel Rybička, Martin Kmeť
Katalógové číslo: 432844 viac »
Ušetríte až 4,01 € z bežnej ceny 24,95
A navyše získate 20 vernostných bodov
Séria kníh: Čarovné miesta
Čarovné miesta
Titul je zaradený v tejto sérii
20,94
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čarovné Partizánske a okolie

Malý rozlohou, ale zato plný krásnych zákutí. Začíname pri románsko-gotickom kostolíku na Sádku, odtiaľ príjemnou prechádzkou na vrchy Kozlica a Vres, kde sa dá kochať výhľadmi na pohorie Tribeč a Považský Inovec. Za dobrej viditeľnosti zazrieme aj bratislavský Kamzík. Skorá jar je vhodná na návštevu pozostatkov lužného lesa v Chynoranoch, kde nás očarí záplava kvitnúceho medvedieho cesnaku. Na jarnom slniečku sa môžeme vyhriať na Štrkovisku v Žabokrekoch nad Nitrou, odtiaľ prejdeme na zabudnutý židovský cintorín hore nad dedinou. Po poľných cestičkách sa presunieme k výhľadu na krásne zvlnené polia smerom k Ostraticiam. Ďalšia pekná jarná prechádzka je intravilánom Veľkých Uheriec. Od kaštieľa Thonetovcov prejdeme k priehrade, cez les sa dostaneme na turistickú chatu Brezová. Pekným výstupom je aj návšteva Dobrotínskych skál. Pozorovanie babieho leta je očarujúce z letiska v Malých Bieliciach. V posledných lúčoch letného slnka vytvárajú pavučiny súvislý koberec na tráve. Jeseň plná farieb pozýva do Brodzian na návštevu Puškinovho múzea v kaštieli s priľahlým parkom s vodnými kaskádami. Na skok odtiaľ je hrobka rodu Friesenhofovcov a kúsok nad ňou zaujímavý letohrádok Babylon. Z Brodzian sa presunieme na turistickú značku chata Ondrej a lesom prejdeme na usadlosť Hlboké, kde o krásne pohľady do dolín nie je núdza. Cestou sa dostaneme do sedla Plešovica k nášmu cieľu útvaru Skalná brána. Zima v meste Partizánske nám ukáže jedno z najdlhších námestí. Dominuje mu Kostol Božského Srdca Ježišovho. Návštevníkom okresu sa vždy zavďačia malebné západy slnka. Prijmite srdečné pozvanie do regiónu krásnej prírody na strednom toku rieky Nitry.

V knihe sú podmanivé fotografie neobyčajných momentov regionálnych zákutí doplnené v textovej časti informáciami nielen o samotnom meste a obciach, ale aj o rôznych inštitúciách, sociálnych zariadeniach, školách, firmách, spoločnostiach a regionálnych podnikoch pôsobiacich v okrese.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
432844
Názov
Čarovné Partizánske a okolie
EAN/ISBN
9788081443138
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Daniel Rybička, Martin Kmeť
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/03
Rozsah
144
Rozmer
250×170
Hmotnosť
0,67
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čarovné Partizánske a okolie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.