Antropologička na Marse

Sedem paradoxných príbehov

Oliver Sacks

SVK Slovensky Inaque.sk2022/03

Kniha: Antropologička na Marse - Sedem paradoxných príbehov - Oliver Sacks
Katalógové číslo: 430666 viac »
Ušetríte až 2,00 € z bežnej ceny 17,99
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,99
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Antropologička na Marse

Sedem paradoxných príbehov

Do siedmich paradoxných príbehov neurologických porúch a kreativity Oliver Sacks vložil nesmiernu empatiu a ľudskosť, vďaka ktorým sú jeho klinické poviedky oceňované na celom svete.

Autor úspešnej knihy Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom čitateľovi otvára zvláštne svety svojich pacientov. Umelca, ktorý stratil schopnosť rozoznávať a vidieť farby, chirurga, ktorý dokáže operovať napriek rôznych tikom a začínajúcemu Tourettovmu syndrómu, a autistickej profesorky, ktorá má doktorát z prírodných vied, ale je taká fascinovaná komplikovaným svetom ľudských emócií, že sa cíti ako antropologička na Marse.

Prostredníctvom príbehov týchto výnimočných ľudí doktor Sacks skúma, ako cítime, vnímame a spomíname, a pátra po tom, čo z toho z nás robí vzácne ľudské bytosti.

"Majstrovské dielo, ktoré je radosť čítať. Sacks dáva nádej tým, ktorým ju zobrali. Už len vďaka tomu je táto kniha taká cenná." - Chicago Tribune

"Postavy doktora Sacksa sú takmer románové. Dokazujú, aké úžasné schopnosti má náš mozog a aká krehká je naša myseľ." - Sunday Times

Oliver Sacks (1933-2015). Vyštudoval medicínu v Oxforde a pracoval ako stážista v nemocniciach v Spojených štátoch. Od roku 1965 žil v New Yorku, kde prednášal na katedre neurológie lekárskej fakulty NYU a pracoval ako neurológ v charitatívnom domove dôchodcov. V slovenčine vyšli jeho knihy Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom, Halucinácie, Zrak mysle, Všetko na svojom mieste a zbierka esejí Vďačnosť. Pripravujú sa knihy Migréna a Rieka vedomia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
430666
Názov
Antropologička na Marse
Podnázov
Sedem paradoxných príbehov
EAN/ISBN
9788082071484
Forma
Pevná
Autor
Oliver Sacks
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/03
Rozsah
320
Rozmer
140×207
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Antropologička na Marse zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.