Brány do Atén

Conn Iggulden

SVK Slovensky TATRAN2022/02

Kniha: Brány do Atén - 1. vydanie - Conn Iggulden
Bude bojový duch a statočnosť tejto hŕstky stačiť na záchranu slobody a demokracie?
Katalógové číslo: 428439 viac »
Ušetríte až 4,18 € z bežnej ceny 21,90
A navyše získate 17 vernostných bodov
17,72
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Brány do Atén

Jeden z najlepších súčasných autorov historickej fikcie Conn Iggulden oživuje vo svojom najnovšom románe Brány do Atén slávnu časť gréckych dejín, keď sa zoči-voči perzskej invázii rozhodovalo o bytí či nebytí Grécka – kolísky európskej civilizácie.

V roku 490 pred n. l. vládne v obrovskej perzskej ríši mocný kráľ Dareios. Nik sa mu neodváži postaviť na odpor okrem spurných gréckych mestských štátov, ktoré sa otvorene odmietajú skloniť pred jeho autoritou. Napokon Dareios vypláva s veľkým loďstvom proti Aténam. Aténčania však len krátko predtým zvrhli vládu tyranov, nastolili vo svojom meste demokraciu a za žiadnych okolností nie sú ochotní podriadiť sa svojvôli jedného človeka. Keď Dareiovo vojsko vystúpi na breh na maratónskej pláni neďaleko Atén, čakajú ho šíky na všetko odhodlaných aténskych hoplitov. Nasledujúca bitka rozhodne nielen o osude celého Grécka, ale aj o osude strojcov gréckeho víťazstva – charizmatického Temistokla, múdreho a čestného Aristeida a slávneho vodcu Xantippa.

O desať rokov neskôr mieri ku gréckym brehom ďalší perzský kráľ Xerxes, aby pomstil otcovu porážku. Napriek obrovskej vojenskej prevahe na mori i na súši narazí na odpor oveľa menšieho počtu gréckych vojakov odhodlaných bojovať na život a na smrť a ubrániť Termopylský priesmyk aj morskú úžinu pri Salamíne, ktoré chránia vstup do Atén.

Bude bojový duch a statočnosť tejto hŕstky stačiť na záchranu slobody a demokracie, hodnôt, ktoré si Gréci cenia viac než vlastný život, alebo ju rozdrvia hordy valiacich sa nepriateľov?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
428439
Názov
Brány do Atén
EAN/ISBN
9788022212625
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Conn Iggulden
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/02
Rozmer
147×229 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Brány do Atén zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.