Poprad a okolie z neba

Poprad and Its Surroundings From Heaven

Matúš Krajňák a CBS Flying Team

SVK Slovensky CBS2021/08

Kniha: Poprad a okolie z neba - Poprad and Its Surroundings From Heaven - 1. vydanie - Matúš Krajňák a CBS Flying Team
Katalógové číslo: 420380 viac »
Ušetríte až 4,02 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,97
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Poprad a okolie z neba

Poprad and Its Surroundings From Heaven

Severu Slovenska dominujú Tatry – najmenšie veľhory sveta, ktoré pozná väčšina Slovákov, ale nie sú neznáme ani mnohým ďaleko za našimi hranicami. Stovky skalných štítov dovysoka sa vypínajúcich nad Podtatranskou kotlinou. Stovky priezračných plies, hlbokých dolín či majestátnych vodopádov. Stovky veľkolepých výhľadov, pri ktorých si uvedomíme silu prírody a malosť človeka. Pod nimi sa rozkladajú takmer tri desiatky rázovitých obcí a miest. Každá z nich oplýva svojským čarom umocneným podmanivou korunou veľhôr. Hospodárskym a kultúrnym centrom regiónu je mesto Poprad, nazývané aj vstupná brána do Vysokých Tatier. Až do roku 1946 bol Poprad len jedným z mestečiek – Matejovce, Spišská Sobota, Stráže pod Tatrami, Veľká a Poprad, ktoré aj s pôvodne rekreačnou osadou Kvetnica tvoria dnešné mesto. Za perly Popradu možno označiť Mestskú pamiatkovú rezerváciu Spišská Sobota s impozantným Kostolom sv. Juraja či malebné renesančné zvonice, typické pre hornospišské mestá. Malebné kostolíky či kaštiele však nájdeme v každej obci. Každá je niečím výnimočná. Každá vie vyrozprávať stovky príbehov. Obzvlášť unikátnou atmosférou sa vyznačujú tatranské osady a obce učupené priamo pod vysokánskymi štítmi. Ich malebná architektúra je dokonale zasadená do vysokohorského koloritu. Obrovská pokora pred Tatrami a neľahký život v horskom prostredí stoja za zrodom jedných z najkrajších prejavov ľudovej kultúry na Slovensku. Goralská kultúra, drevenice či drevené kostoly sa stali symbolom symbiózy človeka, Boha a tatranskej prírody. Tatry, ich majestátnosť a podmanivá atmosféra láka ľudí už stovky rokov. Mnohí už videli podtatranské obce a osady takmer z nebeských výšok tatranských končiarov. Naši piloti a fotografi však priniesli do tejto knihy iné, ešte nebeskejšie pohľady. Netradičné pohľady na známe štíty či pohľady na málo známe miesta, ktoré stoja za spoznanie. A keďže človek je tvor zvedavý, čaro nepoznaného sľubuje naozaj jedinečný zážitok.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
420380
Názov
Poprad a okolie z neba
Podnázov
Poprad and Its Surroundings From Heaven
EAN/ISBN
9788081442971
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Matúš Krajňák a CBS Flying Team
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/08
Rozsah
160
Rozmer
245×165 mm
Hmotnosť
0,65
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Poprad a okolie z neba zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.