Dáma so psíkom a iné poviedky, 2. vydanie

Anton Pavlovič Čechov

SVK Slovensky IKAR2021/12

Kniha: Dáma so psíkom a iné poviedky, 2. vydanie - 2. vydanie - Anton Pavlovič Čechov
Katalógové číslo: 415946 viac »
Ušetríte až 2,94 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,96
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Dáma so psíkom a iné poviedky, 2. vydanie

Anton Pavlovič Čechov, vzdelaný lekár a vynikajúci znalec ľudských duší, ale najmä slabostí, mal mimoriadny pozorovací talent. Z hlbokých vášní a drám vedel vydolovať nečakanú zápletku pre svoje poviedky či novely (Dáma zo psíkom, Stávka, Staroba). No jeho satiricko-ironický pohľad sa upieral aj na úplne všedné „veci a vecičky“ dňa a zo zdanlivo bežnej situácie urobil literárny klenot (Chameleón, Kniha sťažností, Tučný a chudý). Čechov mal pochopenie pre ľudské nedostatky, pozeral na svet láskavými očami a z jeho vážnych, aj keď akoby úsmevných poviedok sála nesmierny súcit s najslabšími (Vaňka, Dušička). Zostavovateľka knihy Nataša Ďurinová sa pokúsila predstaviť Čechova ako prozaika, ktorý má svojím myslením a brilantným stvárnením postáv ešte stále náskok pred mnohými súčasnými autormi. Vtipný doslov k výberu poviedok napísala Mária Kusá. Z ruských originálov A. P. Čechov: Izbrannyje sočinenija v dvuch tomach (Chudožestvennaja literatura, Moskva 1979) preložili Viera Bosáková, Vladimír Čerevka, Ružena Dúbravová, Nataša Ďurinová, Ivan Izakovič, Elena Krišková, Dana Lehutová, Viera Marušiaková, Ivan Slimák, Naďa Szabová, Magda Takáčová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
415946
Názov
Dáma so psíkom a iné poviedky, 2. vydanie
EAN/ISBN
9788055180335
Forma
Viazaná
Poznámka
2. vydanie
Autor
Anton Pavlovič Čechov
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/12
Rozsah
272
Rozmer
200×125×21 mm
Hmotnosť
0,41
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dáma so psíkom a iné poviedky, 2. vydanie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.