Výdavky • cestovné náhrady

SVK Slovensky PORADCA2021/03

Kniha: Výdavky • cestovné náhrady
Katalógové číslo: 409454 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Výdavky • cestovné náhrady

Daňové výdavky
Problematiku voľby spôsobu uplatňovania daňových výdavkov je potrebné riešiť pre podnikateľov - FO, nakoľko zákon o dani z príjmov pre podnikajúce PO možnosť voľby neumožňuje.
Fyzickým osobám dosahujúcim zdaniteľné príjmy podľa § 6 zákona o dani z príjmov je umožnené rozhodnúť sa pre jeden z možných spôsobov uplatnenia výdavkov, ktorý je pre ne výhodný, a to:
- paušálne výdavky vo výške 60 % z úhrnu príjmov,
- skutočné preukázateľné výdavky na základe vedenia tzv. zjednodušenej daňovej evidencie,
- skutočné preukázateľné výdavky na základe vedenia jednoduchého alebo podvojného účtovníctva...

Cestovné náhrady
Zamestnávateľ je povinný poskytovať zamestnancom náhradu výdavkov, ktoré im vzniknú v súvislosti s výkonom práce. Zákon o cestovných náhradách presne vymedzuje právne úkony, pri ktorých vzniká nárok na náhradu a okruh osôb, ktorým tento nárok vzniká. Rozlišuje tiež náhrady, ktoré majú pre zamestnanca nárokový (obligátorny) charakter a náhrady, ktoré majú nenárokový (fakultatívny) charakter.
Na roky 2020 a 2021 sa nebudú zvyšovať sumy stravného pre jednotlivé časové pásma. Nebude sa zvyšovať maximálna suma príspevku zamestnávateľa, minimálna hodnotu stravovacej poukážky (tzv. gastrolístka).
Podľa § 152 ods. 3 Zákonníka práce je príspevok zamestnávateľa na stravovanie najmenej 55 % z ceny jedla, najviac do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste 5 - 12 hodín...

Kľúčové slová:
prevádzka automobilu, prevádzková dotácia, prenájom pozemku, nákup materiálu, nákup technológie, odpočet DPH, očkovanie, časové rozlíšenie, chyby v účtovníctve, nepeňažná výhra, ubytovacie služby, konateľ, zmena pracoviska, vreckové, stravné, súkromné vozidlo, tuzemsko, zahraničie, spotrebované PHL, ubytovanie, pracovná cesta, prechod štátnych hraníc

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
409454
Názov
Výdavky • cestovné náhrady
EAN/ISBN
9788081621963
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/03
Edícia
100 otázok • odpovedí
Rozsah
96
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,07
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Výdavky • cestovné náhrady zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.