Púchov a okolie z neba

Púchov And Its Surroundings From Heaven

Matúš Krajňák

SVK Slovensky CBS2021

Kniha: Púchov a okolie z neba - Púchov And Its Surroundings From Heaven - Matúš Krajňák
Katalógové číslo: 407807 viac »
Ušetríte až 4,02 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,97
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Púchov a okolie z neba

Púchov And Its Surroundings From Heaven

Okolie Púchova leží v údolí Váhu pod odvekým dohľadom Bielych Karpát a Javorníkov. O tom, že na území mesta už od nepamäti nebolo pusto, svedčí množstvo archeologických nálezov. Tie najvýznamnejšie pochádzajú z okolia Púchovskej skaly, ktorá prenechala meno významnej pravekej kultúre – púchovskej kultúre.

Púchov vznikol na významnej obchodnej križovatke, no jeho význam ešte viac vzrástol po výstavbe železničnej trate Púchov – Horní Lideč. Nazýva sa aj Železnica generála M. R. Štefánika a v roku 2018 oslávila svoje 80. narodeniny. Ruka v ruke so stavbou železnice rástol aj priemysel. Púchovské podniky na výrobu pneumatík a oblečenia sa dodnes radia k najväčším na Slovensku. V regióne má nezastupiteľné miesto aj sklárska tradícia. Tunajšie sklárne v Lednických Rovniach vyrábajú už od roku 1892.

Stáročným strážcom regiónu je hrad Lednica. Zrúcanina starobylého hradu sa týči na strmom skalnom brale. Múry hradu síce už dávno vychladli, no isto vám radi rozpovedia jeden z mnohých tajomných príbehov uväznených v čase. Možno aj ten o nádhernej Katarínke. Tak ako Katarínka, podmanivou krásou oplývajú aj najmladšie slovenské kúpele v Nimnici. Poloha na slnečnom svahu, objatie malebných hôr a pokojný žblnkot vodnej nádrže z nich robia perlu medzi slovenskými kúpeľmi. Osobitným šarmom dýchajú aj lazy a kopanice roztrúsené po tunajších horách. Niekdajšia valašská kolonizácia tu zanechala svoje výrazné stopy.

V tomto kraji sa však nachádza aj mnoho iných, menej známych miest, ktoré stoja za spoznanie. A keďže človek je tvor zvedavý, čaro nepoznaného sľubuje naozaj jedinečný zážitok.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
407807
Názov
Púchov a okolie z neba
Podnázov
Púchov And Its Surroundings From Heaven
EAN/ISBN
9788081442803
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Matúš Krajňák
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
126
Rozmer
255×175×18 mm
Hmotnosť
0,65
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Púchov a okolie z neba zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.