Genezis

1

SVK Slovensky DOBRÁ KNIHA2008/11

Kniha: Genezis - 1
Katalógové číslo: 40543 viac »
18,94

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Genezis

1

Publikácia spĺňajúca vysoké odborné kritériá je svojou štruktúrou rozčlenená na päť častí.
Úvod každej kapitoly tvorí nový preklad pôvodného hebrejského textu Biblie doplnený prekladom starovekého gréckeho textu.
Po prekladoch nasleduje náročný filologický rozbor state, zaujímavý najmä pre znalcov biblických jazykov. Pre neodborníkov bude zaiste obohacujúce objavovať, akými jazykovými nuansami disponovali staroveké jazyky pre zachytenie takých nezachytiteľných skutočností, ako je vzájomný vzťah Boha a človeka.
Najrozsiahlejšiu časť každej kapitoly tvorí samotný komentár. Verš za veršom, niekedy slovo za slovom sa autori usilujú vysvetliť skutočný zmysel neraz veľmi komplikovaných až záludných biblických formulácií vo svetle modernej historickej, literárnej, archeologickej, teologickej a sociologickej vedy. V časti nazvanej kompozícia dostane čitateľ možnosť nazrieť na komentovanú stať z nadhľadu, odhaliť zámer inšpirovaného autora, vidieť text v širokých biblických súvislostiach.
Komentovanie v každej kapitole uzatvára inšpiratívne čítanie o tom, ako možno aplikovať biblický text v teologickej reflexii, v pastoračnej praxi a v liturgii. Čitateľskou lahôdkou, ktorá text publikácie nesmierne oživuje a niekedy aj odľahčuje, je citovanie komentárov z pera cirkevných otcov a židovských rabínov. Čitateľ bude vnímať tieto literárne skvosty ako veľké osvieženie.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
40543
Názov
Genezis
Podnázov
1
EAN/ISBN
9788071416265
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2008/11
Edícia
Komentáre k Starému zákonu
Rozsah
830
Rozmer
165×235×50 mm
Hmotnosť
1,54
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
13.02.2013 11:41:51

Toto skvelé dielo nám približuje samotné stvorenie sveta, ale nie v doslovnom historickom či geologickom spektre. Ponúka sa nám tu pradejiny od stvorenia sveta..... až po dobu patriarchou. No na samotné pochopenie je tu komentár, ktorý nám ozrejmuje tieto udalosti v chápaní kresťanskej viery.