Vtáky Česka a Slovenska

Ottův obrazový atlas

SVK Slovensky OTTOVO NAKLADATEĽSTVO2021/05

Kniha: Vtáky Česka a Slovenska - Ottův obrazový atlas
Katalógové číslo: 402400 viac »
Ušetríte až 4,02 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,97
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vtáky Česka a Slovenska

Ottův obrazový atlas

Ide o výnimočnú publikáciu predstavujúcu celkom 240 druhov vtákov hniezdiacich v Českej a Slovenskej republike, z toho 228 druhov na Slovensku a 226 druhov v Česku. Zaradené sú v nej druhy, ktoré ako hniezdiace už vymizli a sú v nej zaradené tiež druhy, ktoré sú nepôvodné a rozšírili sa k nám introdukciou, vypustením v iných európskych krajinách. Nie sú zaradené druhy, ktoré zahniezdili po úniku zo zajatia a druhy chované prevažne v oborách.

Pri každom druhu je zaradených 5 - 8 fotografií, podľa možnosti samcov aj samíc, s mláďatami a v niektorých prípadoch aj hniezd s vajcami. Pre určovanie zblízka sú pripojené aj čiernobiele kresby, napr. krídla, nohy a iné. Pripojené sú mapky rozšírenia v oboch krajinách v dvoch kategóriách, teda ako hniezdenie dokázané a pravdepodobné. Pri druhoch, ktoré už vymizli, sú v mapkách prázdne krúžky v miestach pôvodného hniezdenia.

Všeobecné úvodné kapitoly sa zaoberajú históriou vzniku vtákov so zdôvodnením zmien v súčasnej systematike vtákov, vtáčími migráciami a tajomstvami ich navigácie. Ďalej nasleduje časť venujúca sa stavbe vtáčieho tela, vrátane operenia a farby pier, rozmnožovaním a ďalšími zaujímavosťami, ktoré sa týkajú hniezd, vajec a mláďat.

Na konci každého druhu je prehľadná tabuľka o každom druhu. Zaujímavú publikáciu dopĺňajú zvukové záznamy hlasov všetkých druhov, ktorých autorom je popredný francúzsky ornitológ Jean Roché.

Záznamy sa dajú načítať mobilným telefónom pomocou aplikácie na to určenej.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
402400
Názov
Vtáky Česka a Slovenska
Podnázov
Ottův obrazový atlas
EAN/ISBN
9788074518676
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/05
Rozsah
568
Rozmer
148×210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vtáky Česka a Slovenska zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.