Oheň v srdciach

Zuzka Šulajová

SVK Slovensky TATRAN2020/11

Kniha: Oheň v srdciach - 1. vydanie - Zuzka Šulajová
Pred vašimi očami ožije toskánska Florencia, Grič, Viedeň i Prešporok
Katalógové číslo: 400561 viac »
Ušetríte až 3,80 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 16 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
16,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Oheň v srdciach

Historický román Zuzky Šulajovej vtiahne čitateľa do búrlivého obdobia našich dejín na prelome 18. a 19. storočia. Pred našimi očami ožíva toskánska Florencia, chorvátsky Grič, noblesná Viedeň a korunovačné mesto Prešporok. V mnohonárodnej rakúskej monarchii sa pod vplyvom francúzskej revolúcie začínajú šíriť národnooslobodzovacie myšlienky utláčaných slovanských národov. V tomto historickom rámci sa odvíja príbeh neobyčajnej ženy, krásnej a vzdelanej Katariny. Na viedenskom dvore ako cisárova chránenkyňa vzbudzuje vášne mnohých mužov, no úprimne miluje len jedného z nich. Zápal pre spoločnú vec a oheň vzájomnej lásky, ktoré im obom planú v srdciach, už nič na svete neuhasí.

Po francúzskej revolúcii sa Európou šíria revolučné myšlienky, tróny sa otriasajú, utláčané národy hrdo zdvíhajú hlavy a požadujú právo na sebaurčenie, vlastnú reč a náboženskú slobodu. Aj v mnohonárodnej habsburskej ríši to vrie ako v kotle. Do politiky, ktorá bola odjakživa doménou mužov, nenápadne, no o to razantnejšie vstupuje krásna a múdra žena, odchovaná na ideáloch slobody a rovnosti. Pred osobným šťastím uprednostňuje národné záujmy. Muži jej padajú k nohám, panovníci načúvajú jej radám. Pôvabná a bystrá Rina mieša karty medzinárodnej politiky so šarmom, dôvtipom, v krásnych krinolínach, no aj v mužskom prezlečení ako dvojitá špiónka, ale aj ako žena činu, keď sa pokúsi oslobodiť odsúdených jakobínov z väzenia v Pešti, keď uteká pred tyranským manželom, bojuje o svoje deti, ošetruje ranených v prešporskom lazarete alebo bráni svoje mesto pred paľbou francúzskych diel. Špiónka Katarina, sirota slovenského pôvodu, bola chánenkyňou, milenkou, družkou aj manželkou. No to, po čom túži najviac, jej stále uniká medzi prstami. Stáť po boku milovaného muža sa zdá byť nemožné. Katarina vyhrala už nemálo bojov, no boj o vlastné šťastie je pre ňu ten najťažší.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
400561
Názov
Oheň v srdciach
EAN/ISBN
9788022211284
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Zuzka Šulajová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/11
Rozsah
660
Rozmer
148×233
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Oheň v srdciach zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.