Temné zákutia srdca

Kniha: Temné zákutia srdca - 1. vydanie - Francoise Saganová
Katalógové číslo: 395330 viac »
Kolekcia titulov: Druhá vlna Knižného kompasu 2020

Druhá vlna Knižného kompasu 2020

Jeseň je už v plnom prúde. Dni sú chladnejšie a sychravejšie. Príroda však hrá všetkými farbami. Rovnakú pestrosť prináš… Zistiť viac...
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Temné zákutia srdca

Nestáva sa často, aby sa na knižnom trhu objavilo neznáme dielo slávneho spisovateľa. A presne takáto výnimočná udalosť sa odohrala v roku 2019 vo Francúzsku, keď vyšiel nedokončený román z literárnej pozostalosti legendárnej Françoise Saganovej. Rukopis s názvom Srdce dokorán sa dostal na pulty kníhkupectiev šesťdesiatpäť rokov po slávnom debute Dobrý deň, smútok a pätnásť rokov po smrti autorky, ktorá sa stala symbolom nezávislosti a neviazanosti mladej povojnovej generácie.

Posledný rukopis Françoise Saganovej, ktorý objavil jej syn Denis Westhoff, vychádza v autentickej podobe, a hoci je nedokončený, dýcha z neho typická saganovská rafinovanosť, slobodomyseľnosť a vášnivé zaujatie ľudskými citmi, ich rozporuplnosťou a premenlivosťou. Autorka s eleganciou, nadhľadom a šarmom zobrazuje krutú, miestami grotesknú rodinnú drámu, odohrávajúcu sa v provinčnom meste Touraine v 80. rokoch minulého storočia. Deju nechýba napätie a takmer kriminálna zápletka s otvoreným koncom.

Srdce dokorán je presvedčivým dôkazom rozprávačského majstrovstva autorky, ktorá – povedané slovami Jacqua Chiraca – „s citom a bystrosťou odhaľovala ducha a vášne ľudského srdca“.

Françoise Saganová (1935 – 2004) zažiarila na francúzskej literárnej scéne ako kométa - jej debutový román Dobrý deň, smútok (1954), ktorý napísala ako devätnásťročná, ju preslávil na celom svete a bol preložený do vyše dvadsiatich jazykov. Saganová zanechala po sebe mimoriadne dielo zahŕňajúce tridsať románov a desať divadelných hier, filmové scenáre, poviedky i texty piesní.

Prekladateľ: Beáta Panáková

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
395330
Názov
Temné zákutia srdca
EAN/ISBN
9788022022521
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Francoise Saganová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/11
Rozsah
136
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Temné zákutia srdca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.