Manželka a vdova

Ako dobre poznáme tých, ktorých milujeme?

Christian White

SVK Slovensky TATRAN2020/07

Kniha: Manželka a vdova - Ako dobre poznáme tých, ktorých milujeme? - 1. vydanie - Christian White
Napínavý thriller vyrozprávaný z dvoch perspektív
Katalógové číslo: 392569 viac »
4,17

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Manželka a vdova

Ako dobre poznáme tých, ktorých milujeme?

Jadro príbehu Christiana Whita sa odohráva v známom austrálskom letovisku na ostrove Belport, v zimnom období opustenom a bez života.

Vdova príde o svojho muža Johna a manželka o svojho muža Raya. Každá z nich rozpráva svoj príbeh paralelne s príbehom tej druhej a naoko nezlučiteľné osudy sa postupne zlievajú do jedného celku, aby sa ich cesty nakoniec skrížili v pôsobivej scéne, kde každá zachraňuje vlastnú rodinu.

Elegantná Kate začína tušiť, že v jej manželstve to škrípe. Je nesamostatná, úplne podriadená svojmu mužovi a život bez neho si nevie ani predstaviť. No keď sa John nevráti z lekárskeho sympózia v Londýne a Kate zistí, že manžel už tri mesiace nepracuje na pôvodnom pracovisku v nemocnici, zdesene si uvedomí, že žila s neznámym cudzincom, ktorý u nej hľadal bezpečný prístav.

Jednoduchá predavačka Abby pracuje na ostrove v miniatúrnom supermarkete. Má zvláštnu záľubu v preparovaní zvierat a rada behá dlhé trate po pobreží. Veľa času trávi s lesbickou priateľkou, miestnou policajtkou. Je spokojná so svojím životom, oddane sa stará o atraktívneho manžela Raya a má plné ruky práce s deťmi – rebelujúcimi a ťažko zvládnuteľnými tínedžermi.

Konflikt medzi mužmi postupne vychádza najavo a pokračuje konfliktom Kate a Abby. Autor šikovne nahadzuje udičky a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú pre prípad dôležité, ale aj mätúce.

Brilantne spracovaný príbeh s neopakovateľnou strhujúcou atmosférou vedie čitateľa kľukatými cestičkami ľudských osudov až na okraj útesu, kde mu položí dôležitú otázku: Ako dobre poznáme ľudí, s ktorými žijeme a ktorých milujeme?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
392569
Názov
Manželka a vdova
Podnázov
Ako dobre poznáme tých, ktorých milujeme?
EAN/ISBN
9788022210980
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Christian White
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/07
Rozsah
248
Rozmer
140×210 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
09.09.2020 12:32:29

Vynikajúci psychotriler s dvoma mŕtvolami. Ale tie nie sú až také dôležité. Celý príbeh je postavený na živote a osude dvoch žien. Jedna je elegantná, dobre zabezpečená Kate. Má jednu dcéru, ale jej manželstvo je prázdne a ona cíti, že muž, ktorý je lekárom, sa jej odcudzuje. Raz odíde na služobnú cestu, z ktorej sa nevráti. Kate začne po ňom pátrať a nájde jeho mŕtvolu na ostrove, kde majú svoj dovolenkový dom. Ostrov, mimo sezóny upršaný a pochmúrny, obýva malá komunita domácich, kde každý každého pozná a všetci si „vidia až do hrncov“. Tu žije Abby so svojou rodinou. Mužom a dvoma tínedžermi. Robí v malom supermarkete predavačku, jej muž robí údržbára pre dovolenkové domy a cez leto sa stará aj o záhrady, ale stále im chýbajú financie. Abby má zvláštnu záľubu. Preparuje zvieratá. Osudy týchto dvoch žien sa neuveriteľným spôsobom pretnú. Záver príbehu je brilantný a nečakaný. Celé to vystihuje veta na prebale knihy: Ako dobre poznáme tých, ktorých milujeme? Odporúčam prečítať.