ZVONENÍM sa všetko ZAČÍNA

Neberú drogy, neboli na infekčnom... čo je to za mládež?

Marek Zákopčan

SVK Slovensky IKAR2021/04

Kniha: ZVONENÍM sa všetko ZAČÍNA - Neberú drogy, neboli na infekčnom... čo je to za mládež? - 1. vydanie - Marek Zákopčan
Katalógové číslo: 391561 viac »
Ušetríte až 1,44 € z bežnej ceny 12,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,46
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: ZVONENÍM sa všetko ZAČÍNA

Neberú drogy, neboli na infekčnom... čo je to za mládež?

Život za múrmi strednej školy prebieha podľa vlastných pravidiel. Mladá profesorka Lívia Smolná nastúpila na nové pracovné miesto a už od prvého dňa čelí skúške trpezlivosti. Nie, študenti ju zatiaľ neničia, stala sa však tŕňom v oku kolegovi v kabinete. Slovenčinára Daniela Riečana dráždi jej nadšenie, pokladá ho za prehnané. Študenti ho síce zbožňujú, ale on si drží profesionálny odstup. Ako dlho potrvá dvom pedagógom, kým zložia zbrane a začnú sa navzájom tolerovať? Podarí sa im to vôbec?

V maturitnom ročníku študuje Líviin brat Marko. S priateľmi zažíva vzostupy aj pády, ale napriek občasným zakopnutiam príbehy každého z nich potvrdzujú známu pravdu, že najkrajšie roky života prežíva človek práve na strednej škole. Marko a jeho najlepší kamarát Lukáš sú miláčikmi dievčat. Mirka je do Marka už dlhšie zamilovaná a ani vo sne by jej nenapadlo, že to bude práve ona, kto mu pomôže zvládnuť náročné rodinné problémy. Alkoholizmus žien, nedorozumenia, narušené vzťahy, tínedžerské lásky, vynucovanie autority, priateľstvo, význam vzdelania či podceňovanie druhých sú len zlomok tém, ktorým sa Marek Zákopčan venuje. Knihe nechýba humor a Zákopčanov príslovečný zhovievavý pohľad na študentov, ktorí sú iba o máličko mladší než on.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
391561
Názov
ZVONENÍM sa všetko ZAČÍNA
Podnázov
Neberú drogy, neboli na infekčnom... čo je to za m
EAN/ISBN
9788055175164
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Marek Zákopčan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/04
Edícia
YOLI
Rozsah
320
Rozmer
200×125×23 mm
Hmotnosť
0,31
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Valéria 4 z 5
16.06.2021 12:23:22

Knižka je zo stredoškolského prostredia, konkrétne z gymnázia. Máme tu niekoľko hlavných postáv. Síce mi postava profesora Daniela Riečana bola hneď od začiatku sympatická, nepáčilo sa mi jeho odmerané správanie voči novej kolegyni. Lívia mi imponovala, pretože bola veľmi priateľská, milá,s každým sa dala do reči, a to na ľuďoch veľmi obdivujem. Čo sa týka študentov, tak Líviin brat Marko bol v maturitnom ročníku, v tej istej škole. Mal partiu svojich kamarátov, o každom sa niečo dozvedáme. Žiadna postava nám nie je nejako cudzia,každú sa nám autor snažil priblížiť, či už jej skutkami alebo povahou. Okrem chystania sa na stužkovú a maturitné skúšky zažívajú študenti aj veľa zábavy. Rozvíjajú sa tu niektoré lásko-vzťahy, ale riešia sa aj súkromné problémy. Nie len tie tínedžerské, ale aj rodinné. Páčilo sa mi, ako autor vystihol, že nie každý to má doma ľahké a napriek tomu sa dokáže správať veľmi ľudsky, ohľaduplne a navyše dokáže vypočuť svojich priateľov a pritom sám sa nesťažuje