Epidémie v dejinách

Ľudstvo v boji s neviditeľnými nepriateľmi

Branislav Kovár, Oliver Zajac, Lucia Benediková

SVK Slovensky Premedia2020/06

Kniha: Epidémie v dejinách - Ľudstvo v boji s neviditeľnými nepriateľmi - Branislav Kovár, Oliver Zajac, Lucia Benediková
Texty renomovaných archeológov a historikov
Katalógové číslo: 391501 viac »
Ušetríte až 3,16 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Koronavírus

Koronavírus

Marec 2020 úplne zmenil naše životy, obrátil ich naruby. Nový a nebezpečný vírus si našiel cestu z Číny do celého sveta.… Zistiť viac...
11,79
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Epidémie v dejinách

Ľudstvo v boji s neviditeľnými nepriateľmi

Epidémie smrtiacich chorôb ohrozovali ľudstvo už od nepamäti. Ich zásahy boli pritom často také radikálne, že ovplyvnili vývoj civilizácií takmer na celom svete. Výrazne zasiahli v prospech moderných ľudí v ich strete s neandertálcami. Neznáme choroby nielenže prispeli k pádu Rímskej ríše, ale mor zabránil i jej opätovnému zjednoteniu. V stredoveku zasiahla populáciu vo viacerých vlnách neslávne známa čierna smrť, pravdepodobne najdesivejšia a najtragickejšia pandémia v dejinách. Ani prežitie morových pandémií však neprinieslo ľudstvu vytúžený pokoj. Vojenské konflikty novovekého sveta významne napomohli šíreniu škvrnitého týfusu či cholery. Choroby sa stali biologickými zbraňami Európanov pri kolonizácii Ameriky. Veľké množstvo jej pôvodných obyvateľov mali na svedomí pravé kiahne. Dokonca aj Napoleon sa musel skloniť pred silou bubonického moru či škvrnitého týfusu, ktoré masovo kántrili jeho vojakov. O nepoučiteľnosti ľudstva z vlastných dejín svedčia smrtiace vlny rôznych druhov chrípky, ktoré sprevádzali celé 20. storočie.

Kniha ponúka texty renomovaných archeológov a historikov, sumarizujúce epidemické i pandemické nákazy, ktoré už ľudstvo dokázalo prekonať.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
391501
Názov
Epidémie v dejinách
Podnázov
Ľudstvo v boji s neviditeľnými nepriateľmi
EAN/ISBN
9788081598364
Forma
Pevná
Autor
Branislav Kovár, Oliver Zajac, Lucia Benediková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/06
Rozsah
296
Rozmer
150×230
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Epidémie v dejinách zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.