Vzkriesenie

Mark Verin

SVK Slovensky TATRAN2019/11

Kniha: Vzkriesenie - 1. vydanie - Mark Verin
Záverečná časť trilógie, v ktorej sledujeme pokračovanie osudov hrdinov od roku 1989 až po súčasnosť
Katalógové číslo: 379236 viac »
Ušetríte až 0,08 € z bežnej ceny 1,90
A navyše získate 1 vernostný bod
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
1,82
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vzkriesenie

Román Vzkriesenie je záverečnou časťou trilógie, ktorá zachytila tri desaťročia života hlavných hrdinov od roku 1989 až po súčasnosť.

Mnohí si po revolúcii vysnívali zmenu, ktorá síce prišla, ale nezodpovedala ich predstavám a od základu prevalcovala ich životy.

Slovák Guliver, Rus Volčkov a Američan Peter sa v treťom diele stretnú v Taliansku, kde každý obhajuje svoje záujmy. Gulivera unesú a hodia do mora neďaleko apulského mesta Lecce. Talianski rybári ho zachránia a ukryjú u strážcu majáka. Guliver vo svojej naivite stúpil na otlak nielen ruskej rozviedke, ale aj americkej CIA, ktorá má záujem na jeho likvidácii. V bezvýchodiskovej situácii, z ktorej takmer niet úniku, po prvý raz stoja zoči-voči úhlavní nepriatelia Volčkov a Peter. Nažive môžu zostať len vtedy, ak budú spolupracovať.

Autor príznačne nazval tretí diel svojej trilógie Vzkriesenie. Príbeh je plný zvratov, ale zobrazuje svet aj zo zorného uhla svedomia hlavných hrdinov, kde platí univerzálna rovnica pojmov ako ľudskosť, krivda, dobro, zlo a trest. V živote Petra a Volčkova zohralo podstatnú úlohu zlo, ale vzoprú sa mu a začnú nový život.

Mark Verin je prvý autor, ktorý sa pokúsil zmapovať tridsať rokov od revolúcie v románovej podobe. Ako novinár citlivo vníma históriu, zápas východného a západného bloku, rozpad, prehru a znovuzrodenie Ruska, zložitú dobu, ktorá nie každému priniesla vytúženú slobodu. V postave Gulivera ukazuje, ako zmena režimu zamávala osudmi jednotlivých ľudí, ktorí sa nevedeli rýchlo zorientovať, dali sa unášať udalosťami a stali sa bábkami v rukách zápasiacich strán, no nakoniec si predsa len našli svoje miesto v novej spoločnosti.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
379236
Názov
Vzkriesenie
EAN/ISBN
9788022210744
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Mark Verin
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/11
Rozsah
280
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
0,45
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vzkriesenie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.