Predsedovia Matice slovenskej 1863-2019

Marián Gešper, Pavol Parenička

SVK Slovensky Vydavateľstvo Matice slovenskej2019/10

Kniha: Predsedovia Matice slovenskej 1863-2019 - 1. vydanie - Marián Gešper, Pavol Parenička
Katalógové číslo: 376724 viac »
13,24

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Predsedovia Matice slovenskej 1863-2019

Matica slovenská je historicky najstaršou celonárodnou kultúrnou inštitúciou na Slovensku, založenou a fungujúcou na tradičných národných a kresťanských hodnotách, ktorá od roku 1863 vykonáva bohaté vedecké, umelecké, zbierkové, múzejné, knižničné, archívne, vydavateľské a osvetové aktivity. Matica slovenská si vždy kládla za cieľ zvýšiť duchovnú, kultúrnu aj vzdelanostnú úroveň svojho členstva i celého slovenského národa, rozvoj vlastenectva a humanitných všeľudských ideálov. Na čele Matice slovenskej v každej etape národnokultúrnych dejín pôsobili predsedovia, významné osobnosti, ktoré reprezentovali a viedli matičnú duchovnú ideu aj konkrétnu kultúrnu misiu neraz v zložitých časoch, často neprajných pre matičné hnutie i osudy slovenského národa. Ambíciou publikácie Predsedovia Matice slovenskej je osvetliť dobu, profesijné portréty, biografie, dielo a národnobuditeľskú činnosť. Dielo podáva matičné životopisy dvadsiatich troch predsedníckych činovníkov vrátane predsedov Matice slovenskej v Amerike a Zahraničnej Matice slovenskej. Medzi nimi sú portréty takých velikánov, akými boli Štefan Moyses, Matúš Dula, Pavol Országh Hviezdoslav, František Richard Osvald, Vavro Šrobár, Jur Janoška, Ján Vanovič, Marián Blaha, Jur Hronec, Laco Novomeský, Vladimír Mináč alebo Štefan Furdek či Jozef Cíger Hronský, ktorí patria k vrcholným predstaviteľom slovenského duchovného, náboženského, kultúrnopolitického, literárneho, umeleckého a vedeckého života, ako aj matičnej myšlienky.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
376724
Názov
Predsedovia Matice slovenskej 1863-2019
EAN/ISBN
9788081282409
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Marián Gešper, Pavol Parenička
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/10
Rozsah
168
Rozmer
280×215×14 mm
Hmotnosť
0,92
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Predsedovia Matice slovenskej 1863-2019 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.