Velká samota

Kristin Hannahová

CZE Česky ARGO2019/10

Kniha: Velká samota - Kristin Hannahová
Katalógové číslo: 376001 viac »
Ušetríte až 3,72 € z bežnej ceny 27,39
A navyše získate 23 vernostných bodov
23,67
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Velká samota

Rok 1974. Ernst Allbright se z bojů ve Vietnamu vrací domů jako jiný člověk. Je neklidný, trpí nočními můrami, nedokáže si udržet práci. Když mu řízením osudu spadne do klína chata na Aljašce, rozhodne se, že se tam i s celou rodinou přestěhuje. Divoká, krásná a nezávislá země se jim má stát novým domovem, kde budou konečně spokojeně žít. Také třináctiletá dcera Leni doufá, že společný nový začátek alespoň trochu zklidní bouřlivý vztah jejích rodičů.

Po příchodu na Aljašku se zprvu zdá, že se jejich nové útočiště a společenství místních drsných a silných mužů a ještě silnějších žen skutečně stane lékem na všechna jejich trápení. Když však přijde zima, Ernstův psychický stav se prudce zhorší a rodina Allbrightových se začne nezadržitelně rozpadat. Spolu s další vánicí zasáhne Leni a její matku poznání, před kterým tak dlouho zavíraly oči: v okolní divočině je nikdo nezachrání, pokud jim má někdo pomoct, musejí to být ony samy.

Velká samota je úchvatný příběh o lidské křehkosti a houževnatosti, o nádherné, ale nesmiřitelné přírodě, která měří všem naprosto stejným metrem.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
376001
Názov
Velká samota
EAN/ISBN
9788025729281
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Kristin Hannahová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/10
Rozsah
488
Rozmer
160×230 mm
Hmotnosť
0,90
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
14%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
24.02.2020 11:05:38

Rodinná sága plná utrpenia, bolesti, lásky, posadnutosti, samoty, húževnatosti, ale aj obrovskej spolupatričnosti, kamarátstve a to všetko v kulisách krutej prírody Aljašky, pred ktorou si boli všetci rovní. Veľká samota je ako ľadová sprcha. Postavy v príbehu sú úžasné, lahôdka. V divočine sa totiž odkrývajú pravé charaktery ľudí a ich hodnoty, tu človek začína od začiatku, nič z toho, čo a ako žil predtým – ako to v knihe autorka pomenovala „tam Vonku“ – tu nezaváži a nič neznamená. Krásny príbeh, boľavý, krutý. Krutá je aj príroda Aljašky, ale tá je krutá spravodlivo a človek to od nej čaká. Nečaká však krutosť od niekoho, ktorý by ho mal chrániť. Ako sa v knihe píše: Aljaška neformuje charaktery ľudí, Aljaška ich odhaľuje. Aj keď má kniha 485 strán, jej čítanie letelo. Veľmi, veľmi krásny príbeh, dobre napísaný, krásne postavy a zaujímavý koniec. Odporúčam všetkým, ktorí hľadajú dobrý príbeh, ktorý sa dostane pod kožu a núti vás zamyslieť sa.