Fytopaleontológia

Príbehy prvých koncov sveta

Peter Šulej

SVK Slovensky Marenčin PT2019/08

Kniha: Fytopaleontológia - Príbehy prvých koncov sveta - Peter Šulej
Finalista Anasoft litera 2020
Katalógové číslo: 363781 viac »
Ušetríte až 4,04 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
Séria kníh: História
História
Titul je zaradený v tejto sérii
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Anasoft litera

Anasoft litera

Anasoft litera je slovenská literárna cena, ktorá sa udeľuje raz ročne od roku 2006. Cena sa udeľuje za najlepšie pôvodn… Zistiť viac...
10,86
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Fytopaleontológia

Príbehy prvých koncov sveta

Román je zavŕšením trilógie História – Spolu – Fytopaleontológia. Má tri dejové, priestorové a časové roviny, ktoré sa v závere románu stretnú a zavŕšia nielen samotný prozaický text, ale aj celú trilógiu.

Na postavách troch hlavných protagonistov Mira, Petra a Daniela a ich priateľov autor reflektuje súčasnú spoločnosť. V ďalšej rovine sa odvíja monológ umelej inteligencie, túžiacej dostať sa na vyššiu kognitívnu úroveň, odohrávajúci sa mimo času a priestoru, vo virtuálnom priestore paralelných vesmírov. Napokon bude v blízkej budúcnosti planéta pretkaná dátovou sieťou, svetlom a elektrónmi, avšak spoločnosť ešte nie je natoľko informačná, aby štáty a etniká vymizli bez stopy. Daniela, vnučka Daniela, pátra po archeologickom náleze, ktorý by mohol zmeniť osud vymierajúceho ľudstva. Distopická vízia budúcnosti plná kyberpunkovo temnej atmosféry opisuje Bratislavu ako preľudnený megapolis, kde každý deň je bojom o prežitie.

Autor sa zamýšľa nad vývojovými vzorcami (nielen) slovenskej spoločnosti, ale v širšom meradle aj Európskej únie a celej planéty – migráciou, klimatickými zmenami, nástupom nových technológií, genetickými manipuláciami a ďalšími výzvami, ktorým bude musieť ľudstvo čeliť.

Román je písaný experimentálnou formou, využíva množstvo žánrov a (post)moderných techník.

Peter Šulej (1967, Banská Bystrica). Básnik a prozaik. Je spoluautorom tanečných predstavení a projektu Generator X: Hmlovina. Píše romány, rozhlasové hry a sci-fi poviedky. Jeho poézia bola preložená do väčšiny európskych jazykov a odznela na mnohých medzinárodných fórach. Žije v Bratislave.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
363781
Názov
Fytopaleontológia
Podnázov
Príbehy prvých koncov sveta
EAN/ISBN
9788056904220
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Peter Šulej
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/08
Rozsah
288
Rozmer
130×200 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
27%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Fytopaleontológia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.