Kde raky spievajú

Delia Owensová

SVK Slovensky TATRAN2019/10

Kniha: Kde raky spievajú - 1. vydanie - Delia Owensová
Tento debutový román sa vymyká z radu dnešných mystery príbehov
Katalógové číslo: 361257 viac »
Ušetríte až 5,21 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
12,69
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kde raky spievajú

Kde raky spievajúje jedna z najúspešnejších kníh minulého roka, v USA sa rýchlo ocitla na prvej priečke rebríčka bestsellerov a dodnes sa drží na popredných miestach v tabuľkách predávaných titulov vo viacerých krajinách.

Vynikajúci román kombinuje mystérium vraždy s ľúbostným príbehom a neuveriteľnými charaktermi.

Hlavnú hrdinku Kyu opustí matka. Prežíva osamote v močiaroch, kde dôjde k vražde. Vtedy sa celá komunita postaví proti nej a bezdôvodne ju obviní.

V pokojnom mestečku Barkley Cove na pobreží Severnej Karolíny dlhé roky kolujú strašidelné historky o Dievčati z močiara. Keď sa v roku 1969 pod požiarnou rozhľadňou objaví mŕtvola miestneho krásavca Chasea Andrewsa, obyvatelia mestečka z jeho vraždy hneď upodozrievajú Kyu Clarkovú, prezývanú Dievča z močiara. Vraj mala s Chaseom nejaké pletky a keď sa oženil s „dobrou partiou“, nedokázala sa cez to preniesť a siahla po pomste. V osudnú noc navyše zmizol prívesok s mušľou, ktorý Kya darovala Chaseovi a stále ho nosil na krku. 

Lenže Kya nie je taká, ako sa o nej hovorí. Je citlivá a inteligentná, roky žije v rozľahlom a ťažko prístupnom močiari odkázaná sama na seba a nazýva ho svojím domovom. Zbiera slávky, loví ryby, údi ich a vymieňa za iný tovar. Priatelí sa s čajkami a snaží sa žiť v súlade s prírodou. Od zvierat sa učí vyhýbať nebezpečenstvu, zaobstarávať si potravu a šikovne unikať pred tými, čo by ju chceli pripraviť o slobodu. V škole sa ukáže len jeden jediný raz – za prísľub dobrého jedla. Keď však zažije výsmech, šikanovanie a nepochopenie, zanevrie na všetkých a utiahne sa späť do chatrče v barinách. No aj v jej živote príde chvíľa, keď zatúži po spoločnosti ľudí, po láske a dotykoch. Jej nespútaná krása očarí dvoch mladých mužov z mestečka a Kya sa pomaly začne otvárať novému životu – keď sa zrazu stane čosi nepredstaviteľné.

Román Kde raky spievajú je prekrásna óda na nedotknutý svet prírody, dojímavý príbeh o osamelom dospievaní mladej dievčiny a zároveň prípad záhadnej vraždy s prekvapujúcim koncom. Owensová nám pripomína, že detstvo nás formuje na celý život a príroda pred nami stále ukrýva tajomstvá – krásne a neraz aj kruté.


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
361257
Názov
Kde raky spievajú
EAN/ISBN
9788022210232
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Delia Owensová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/10
Rozsah
300
Rozmer
147×299 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
15.10.2019 08:29:29

Na takéto príbehy čakám. Sú ako kométy, ktoré zažiaria medzi hviezdami a ešte dlho zanechajú dojem. Nie sú akčné, rýchle, nie sú plné krvi, ani nadprirodzených vecí. Ale pri ich čítaní vás niečo „dnu“ bolí a niektoré pasáže by ste najradšej preskočili, ale aj tak sa nedá od knihy odtrhnúť a núti vás to čítať. Sú nádherné svojou hĺbkou, krásnymi postavami, spôsobom, akým vás autorka vtiahne do deja, prostredia, ako podáva každodenný život obyčajných ľudí, ktorých je milióny a ktorí nie sú žiadnymi celebritami. Nádherné, priame a predsa jedinečné. Viac v recenzii https://www.literama.sk/sk/knihy-clanok/372/kde-raky-spievaju