V ohromení a strachu

Amélie Nothomb

SVK Slovensky Marenčin PT2003/03

Kniha: V ohromení a strachu - Amélie Nothomb
Katalógové číslo: 35339 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: V ohromení a strachu

Amélie Nothomb je jednou z najznámejších a najčítanejších súčasných belgických autoriek. Fascinuje a šokuje nielen originalitou a pestrosťou tvorby, ale aj výzorom, vystupovaním a životným štýlom. Mnohí ju považujú za grafomanku: v tridsiatich šiestich rokoch napísala už viac ako štyridsať románov, z ktorých od roku 1992 vyšlo už jedenásť.
Prvé roky svojho života strávila v Japonsku, a hoci mala možnosť spoznať mnohé iné kultúry, táto krajina ju svojimi krásami, osobitosťami a zvrátenosťami doteraz inšpiruje. Dokazuje to aj román V ohromení a strachu (1998), v ktorom na základe vlastnej skúsenosti cez hlavnú postavu podáva svedectvo o nezmyselnosti japonského spoločenského systému, v ktorom záujem spoločnosti prevyšuje záujmy jednotlivca. Amélie, mladá Belgičanka zaľúbená do Japonska, sa zamestná v obrovskej japonskej spoločnosti, kde sa nie z vlastnej vôle a viny "vypracuje" z tlmočníčky až na toaletárku. Pri opisovaní jej strastiplnej púte plnej ponižovania a nespravodlivosti autorka nešetrí sarkazmom, iróniou a až do absurdnosti vygradovanými situáciami, pričom nenápadne podáva odľahčenú analýzu japonskej spoločnosti a najmä postavenia ženy v nej.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
35339
Názov
V ohromení a strachu
EAN/ISBN
9788088912484
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Amélie Nothomb
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2003/03
Rozsah
118
Rozmer
125×172×15
Hmotnosť
0,21
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
V ohromení a strachu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.