Tiene minulosti

Pôvodný slovenský zločin

Václav Neuer

SVK Slovensky IKAR2019/02

Kniha: Tiene minulosti - Pôvodný slovenský zločin - 1. vydanie - Václav Neuer
Ťažké je hľadať odpovede na otázky proti prúdu času.
Katalógové číslo: 352076 viac »
Ušetríte až 3,36 € z bežnej ceny 15,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
Séria kníh: Inšpektor Ledecký
Inšpektor Ledecký
Titul je zaradený v tejto sérii
Kolekcia titulov: Slovenské krimi

Slovenské krimi

Detektívny žáner v literatúre je veľmi obľúbený medzi čitateľmi. Vo svete je mnoho skvelých spisovateľov, ktorí sa venuj… Zistiť viac...
12,54
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Tiene minulosti

Pôvodný slovenský zločin

Minulosť neodpúšťa.

Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti.

Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal byť v emigrácii?

Proti prúdu času sa snažia hľadať odpovede na otázky, ktoré sa im postupne vynárajú na stole. Problémom je, že pamätníkov z čias Verejnej bezpečnosti je žalostne málo a potrebné spisy je ťažké nájsť. Ale je vôbec potrebné vyšetrovať už premlčanú vraždu? Prednosť má a musí mať aktuálny prípad beštiálne ubodanej mladej dievčiny. Až po jeho expresnom vyriešení sa môžu detektívi znova ponoriť do minulosti. Musia sa spoliehať na kusé informácie, ale našťastie môžu využiť modernú vedu.

Okrem ľudí vedia prehovoriť aj veci - starý ohmataný zápisník dávno mŕtvej ženy, zažltnuté čiernobiele fotografie a nakoniec aj historická vražedná zbraň. Tiene minulosti sa dotknú aj živých, čo z premlčaného pomníka spraví aktuálny prípad. Lenže tým sa prekvapenia nekončia, svoje tajomstvo vydajú aj archívne dokumenty. Stará pravda o božích mlynoch dostane nový rozmer a z lovca sa stáva štvaná zver.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
352076
Názov
Tiene minulosti
Podnázov
Pôvodný slovenský zločin
EAN/ISBN
9788055166742
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Václav Neuer
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/02
Rozsah
328
Rozmer
200×125×25 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

S ukazovákom na spúšti nahmatal palcom poistku. Na samom okraji kríkov zreteľne zbadal tmavú siluetu. Jeden veľký kus. Čakal „rúdel“ diviakov, celú rodinku, sviňu s prascami a lanštiakmi, no vyzeralo to, že mu žičilo šťastie a poslalo mu pred mušku poriadneho kanca samotára. Maximálne sa sústredil na výstrel.

 Nemohol si dovoliť viac ako jeden. A už vôbec nepripadalo do úvahy dohľadávať zviera, ktoré by po nevydarenom zásahu neostalo ležať na mieste, ale s ťažkým zranením by odbehlo do hory. No až teraz si uvedomil, že to nebude také jednoduché. Mesiac na oblohe práve zaclonil jeden z osamotených mráčikov. Zámerný kríž v tubuse puškohľadu mu zrazu miestami celkom splýval s tmavým pozadím protiľahlého brehu a silueta diviaka sa mu napriek kvalitnej optike chvíľkami celkom rozplývala pred okom. V duchu zahrešil. Navyše, prichádzajúci kus sa so vztýčeným nosom zasekol tesne na hranici kríkov, akoby si v rozhodujúcom okamihu rozmyslel svoj pôvodný zámer zísť až dolu k potoku.

 Studený závan, ktorý pocítil na spotenom chrbte, mu prezradil tajomstvo zmeny správania zvieraťa. Vietor sa otočil smerom k nemu. Skúsený starý kanec v nasledujúcom okamihu nepochybne zacíti jeho pach a tryskom sa zvrtne späť do bezpečia tmavej hory. Rozhodol sa zariskovať. Neostalo mu napokon nič iné. Spoliehajúc sa na dostatočne silný kaliber zbrane, zamieril do stredu tmavej škvrny.

 Zatajil dych a pomaličky stláčal spúšť. Vari až v povestnej tisícine sekundy pred výstrelom si uvedomil svoj obrovský omyl.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tiene minulosti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.