Anna

Niccolo Ammaniti

SVK Slovensky IKAR2019/03

Kniha: Anna - 1. vydanie - Niccolo Ammaniti
Katalógové číslo: 342746 viac »
Ušetríte až 9,64 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 4 vernostné body
Akcia: Výpredaj
Výpredaj
Zľava! Akcia!
4,26
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Anna

Na Sicílii blízkej budúcnosti, zdevastovanej epidémiou a obrovskými požiarmi, sa tvrdohlavé a veľmi odvážne trinásťročné dievča vyberie hľadať mladšieho brata, ktorého uniesli.

Počas dramatického putovania po vypálených poliach a tajuplných lesoch, pomedzi rozvaliny veľkých nákupných centier, naprieč opustenými mestami a mestečkami, cez obrovské priestory znovu postupne pohlcované prírodou stretáva iba zdivené hordy rovesníkov, ktorí prežili. Jej jediným sprievodcom je zošit s pokynmi. Napísala ho mama v období, keď už bolo očividné, že záhadnú, rýchlo sa šíriacu chorobu neprežije, tak ako ju neprežije nikto z dospelých.

Dospievajúca Anna sa každým dňom bolestne presviedča, že niekdajšie pravidlá rýchlo prestávajú platiť. Je nútená stanovovať si nové a presadzovať ich medzi tými, s ktorými sa stretáva pri strastiplnom hľadaní lepšieho sveta a lásky.

Z talianskeho originálu Anna (Einaudi, Torino 2015) preložil Stanislav Vallo.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
342746
Názov
Anna
EAN/ISBN
9788055165479
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Niccolo Ammaniti
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/03
Rozsah
296
Rozmer
200×125×27 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
69%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Pred požiarom sa dali sladkosti ešte kde-tu objaviť. Obilninové tyčinky, Mars, Bounty a čokoládky. Boli vysušené, plesnivé alebo ohlodané myšami, ale z času na čas, ak sa ti pošťastilo, si objavil aj celkom dobré. Ale nikdy nie také dobré ako zmrzlina. Studené veci sa stratili spolu s Veľkými.

 Odtiahla si ruky z uší.

 Psy boli preč.

Bola to tá časť svitania, keď majú noc aj deň rovnakú váhu a veci sa zdajú väčšie, než v skutočnosti sú. V diaľke sa po obzore ťahala mliečna čiara a vietor šuchotal v trsoch obilia, ktoré nezasiahli plamene.

 Anna vyšla z auta a popreťahovala si chrbát. Členok mala stŕpnutý, no po oddychu ju bolel menej.

 Diaľnica sa vinula pred ňou ako pelendreková tyčinka. Asfalt okolo auta bol pokrytý stopami psích láb. Na bielych pruhoch asi päťdesiat metrov od auta čosi uvidela.

 Najprv sa jej zazdalo, že je to jej plecniak, potom pneumatika, potom hromádka handier. Vzápätí sa handry pozviechali a premenili sa na psa.


Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 4 z 5
15.10.2019 08:23:04

Posapokalyptický príbeh o svete, kde sa ľudia dožívajú len do veku dospelosti – v 15-16 rokoch umierajú na vírus. Je to príbeh detí, ktoré sú odkázané na seba v zničenom svete bez elektriky, aut a dospelých, plný mŕtvol, kde treba denno-denne hľadať potravu aj vodu a skrývať sa pred zostávajúcimi preživšími aj zdivenými svorkami psov. Viac v recenzii https://www.literama.sk/sk/knihy-clanok/371/niccolo-ammaniti-anna