Máša a Lili

Veselé príhody dvoch psíkov a ich rodín

Lenka Gahérová

SVK Slovensky HLADOHLAS2018/06

Kniha: Máša a Lili - Veselé príhody dvoch psíkov a ich rodín - 1. vydanie - Lenka Gahérová
Katalógové číslo: 336931 viac »
Ušetríte až 2,10 € z bežnej ceny 12,99
A navyše získate 10 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zachráň knihu

Zachráň knihu

Iniciatíva Zachráň knihu vyšla priamo od slovenských autorov. Vznikla na podporu čítania, pôvodnej literatúry a v neposl… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Knihy spisovateľov z Horného ponitria

Knihy spisovateľov z Horného ponitria

Ak radi siahnete po knihe autora zo svojho regiónu, alebo ste len zvedaví na spisovateľov zo svojho okolia, prinášame Vá… Zistiť viac...
10,89
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Máša a Lili

Veselé príhody dvoch psíkov a ich rodín

Aj vy máte psíka, alebo po ňom veľmi túžite? A viete vôbec, ako sa o takého psíka treba starať? Počuli ste už o tom, že psíky ľuďom pomáhajú a dokonca im dokážu zachrániť život? Určite ste už stretli ľudí ktorí nevidia, a preto potrebujú pomocníka - slepeckého psa. Ale sú tiež psíky, ktoré sa starajú o niekoho, kto stratil sluch. Ako to robia? Čo všetko sa musia naučiť?

Videli ste už psíka, ktorý sa vozí na motorke? Veríte tomu, že psíky vedia rozprávať? Odpovede na otázky nájdete práve v tejto knihe. Ale nemusíte sa báť, že pri čítaní zaspíte od nudy. S Mášou, Lili a ich rodinami je naozaj dobrá zábava. Prichádzajú vás rozosmiať, zabaviť a trošku, ale naozaj iba trošičku, aj niečo naučiť. Ak chcete spoznať dve veselé rodiny a ich, ešte veselších psíkov, ak sa chcete dozvedieť, aké je zábavné mať doma psieho priateľa, táto knižka je napísaná práve pre vás. Tak poďme na to. Máša a Lili sa už nemôžu dočkať, kedy vám o tom porozprávajú. 

Pre deti 1. až 6. trieda na základnej škole.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
336931
Názov
Máša a Lili
Podnázov
Veselé príhody dvoch psíkov a ich rodín
EAN/ISBN
9788089711789
Forma
pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Lenka Gahérová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/06
Rozsah
84
Rozmer
210×297 mm
Hmotnosť
0,54
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Raz boli Valachovci, samozrejme, že aj s Mášenkou, na návšteve u sestry tety Valachovej. Dáša na obed upiekla také dobré kura, až sa slinky zbiehali. Všetkým. Aj Mášenke.

Keď si všetci posadali za stôl a nedočkavo začali jesť, na Mášenku akoby zabudli. Chodila od jedného k druhému a škrabkajúc ich po nohe prosila, aby jej dali ochutnať. „Mášenka, prestaň,“ napomenul ju prísne ujo Valach. Prešla k tete Valachovej a znova skúšala šťastie. „Toto nemôžeš papať, zlatko. Choď na miesto,“ upozornila ju a rukou ukázala na brlôžok v kúte. Mášenka neposlúchla, ale schovala sa medzi valachov. Škrabkala raz jedného, raz druhého. Kubko si ju nevšímal, pokojne sa napchával a robil sa, že tam nie je. „Naozaj nemôžeš. Toto je ľudské jedlo,“ vysvetľoval Maťko s plnými ústami. „Akí ste všetci bezcitní. Nemôžete jej dať aspoň kúsoček?“ ľutovala ju Dáša a pod stôl potajomky spustila ruku s chutnou chrupavkou pre úbohého psíka. Takto Mášku prikrmovala, až kým ju nezbadala sestra. „Dáša! Nemôžeš ju kŕmiť ľudskou stravou!“ napomenula ju zvýšeným hlasom. „Čo by sa jej z takých malých kúskov mohlo stať? Hlavne, že vy sa napchávate,“ obviňovala ich. „Ona má granulky, my máme mäso,“ vysvetľovala jej sestra. „Veru, ani ja jej neujedám granuly,“ pridal sa Maťko. „Akože čo by sa jej mohlo stať? Keď už nič iné, vieš si predstaviť, ako dokáže psík prdieť z ľudskej stravy?“ pridal sa aj ujo Valach. „No bóóže. Nič iné, iba prdieť?“ zľahčovala ich obavy Dáša. „Ešte ju môže okrem toho poriadne bolieť bruško.“ „A môže aj vracať.“ „Potom ti jej nebude ľúto?“ dohovárali jej spoločne. Aj keď si Dáša myslela, že preháňajú, Mášenku viac nekŕmila. Poobede sa vracali  domov.

„Fúj, cítite ten smrad? To kto bol?“ prvý začal krútiť nosom ujo Valach. „Fúj, už to cítim aj ja. Chalani, to vy?“ teta Valachová si musela otvoriť okienko a vystrčiť hlavu. „Blé, to prdí Máša,“ vyplazoval jazyk Maťko a tiež vystrčil hlavu z okna. „To sa vážne nedá vydržať,“ pridal sa Kubko sťahujúc okienko. „Dokonalá biologická zbraň. Naša Máša by mohla plniť plynové bomby,“ prisvedčil ujo Valach a o chvíľu už šoféroval s hlavou vystrčenou z okna. Ešte šťastie, že práve išli cez dedinu, kde bola znížená rýchlosť. „Dobre, že nejdeme po diaľnici a môžeme sa vetrať,“ tešil sa Jakub. Ujo Valach nič nehovoril, lebo sa bál, aby mu do úst nevletela mucha. Skutočne sa potešil, keď zbadal parkovisko pri ceste. Len čo zastavil, otvorili sa všetky dvere a celá rodina povyskakovala z auta, akoby im išlo o život. Len Mášenka zostala sedieť na sedadle a nestačila sa čudovať, čo to tá jej rodina vyvádza. 

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Máša a Lili zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.