Ľudský génius a civilizácia

Anton Uherík

SVK Slovensky Verbis2018/05

Kniha: Ľudský génius a civilizácia - 1. vydanie - Anton Uherík
Katalógové číslo: 334049 viac »
Ušetríte až 1,11 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,79
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ľudský génius a civilizácia

Anton Uherík (1930) je vedec, spisovateľ, publicista a výtvarník – maliar. Vyštudoval psychológiu a filozofiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v roku 1954. Od tohto roku až do odchodu do dôchodku pracoval v Ústave experimentálnej psychológie Slovenskej akadémie vied. Tam v roku 1970 založil a viedol prvé a jediné psychofyziologické pracovisko u nás. Bolo zamerané na skúmanie vzťahov medzi mozgom a ľudskou psychikou. Zo svojho vlastného výskumu publikoval viac ako 200 pôvodných vedeckých štúdií a 14 knižných monografií. Za jednu z nich, na ktorej pracoval 14 rokov a nesie názov Psychofyziologické vlastnosti človeka, mu bola udelená najvyššia vedecká hodnosť – doktor vied (DrSc). Svoje vedecké štúdie publikoval hlavne vo vedeckom časopise Studia psychologica v anglickom jazyku, čím sa stali známymi aj v zahraničí. Vďaka tomu pracoval jeden rok ako hosťujúci profesor na univerzite Waterloo v Kanade. Spolupracoval a sporadicky navštevoval renomované psychofyziologické pracoviská vo svete. Napríklad v Paríži, Bonne, Berlíne, Hamburgu, Londýne, Toronte a New Yorku. Nechýbali medzi nimi ani významné pracoviská v Sofii, Budapešti, Varšave, Moskve a Petrohrade. Aktívne sa zúčastňoval na mnohých zahraničných konferenciách a kongresoch. Bol a je aj v súčasnosti aktívny v oblasti umelecko-literárnej a vedecko-popularizačnej. Je držiteľom mnohých ocenení. Za jeho dlhoročnú vedeckú prácu je to Medaila Slovenskej akadémie vied a Plaketa Ľudovíta Štúra za zásluhy v spoločenských vedách.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
334049
Názov
Ľudský génius a civilizácia
EAN/ISBN
9788097231347
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Anton Uherík
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
240
Rozmer
218×145×20 mm
Hmotnosť
0,65
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ľudský génius a civilizácia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.