Historia populi

Zrcadlo každodennosti v českých dějinách

František Čapka

CZE Česky Cerm2018

Kniha: Historia populi - Zrcadlo každodennosti v českých dějinách - František Čapka
Katalógové číslo: 331569 viac »
Ušetríte až 2,98 € z bežnej ceny 26,95
A navyše získate 23 vernostných bodov
23,97
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Historia populi

Zrcadlo každodennosti v českých dějinách

Publikace přibližuje vývoj českých dějin v poněkud jiné podobě, než jsme běžně zvyklí. Tradiční výklad, redukující dějiny zejména na přehled politických událostí a hospodářských přeměn, vojenských střetů, výčty panovníků, diplomatických jednání a aktů byl zde opuštěn. Naopak se do středu pozornosti dostanou dosud spíše jen okrajově zmiňované okruhy lidských aktivit na pozadí historického vývoje spolu s jednotlivými oblastmi života člověka v té které historické době neboli kultura každodennosti jako způsobu obživy, fungování sociálních a pracovních vztahů, vyprávění o živé a tvořivé práci lidí, kteří vlastní činností při značné závislosti na přírodě vytvářeli a formovali v jejím rámci svůj lidský svět, svět hmotné a duchovní kultury, vzájemných rodinných vztahů. Toto zpětné zrcadlo dějin představuje volnou a mnohdy i zábavnou procházku historií českých zemí. Některé projevy minulých generací mohou ve čtenáři vyvolat nejen obdiv, pokoru a úctu, ale i úsměv nebo údiv nad tím, jak lidé mnohdy mysleli a jednali i v těch nejvšednějších situacích, což nám může o předcích říci více než popisy politických zvratů a nových hospodářsko-sociálních podmínek. Tento populárně naučný text je určen nejen širší čtenářské obci zájemců o historickou literaturu, ale i odborníkům a studující mládeži.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
331569
Názov
Historia populi
Podnázov
Zrcadlo každodennosti v českých dějinách
EAN/ISBN
9788072049646
Forma
Pevná
Autor
František Čapka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018
Rozsah
312
Rozmer
310×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Historia populi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.