Sladký život opatrovateľky

Deväť rokov v Rakúsku

Tina Van der Holland

SVK Slovensky Koruna2018/05

Kniha: Sladký život opatrovateľky - Deväť rokov v Rakúsku - 1. vydanie - Tina Van der Holland
Katalógové číslo: 330429 viac »
Ušetríte až 1,12 € z bežnej ceny 6,90
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,78
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Sladký život opatrovateľky

Deväť rokov v Rakúsku

Pre generáciu Angely Zimovej prišiel November 89 neskoro, a ako sa ukázalo, častá otázka jej mladosti mala znieť: „Prežijete rok 2000 na domácom pracovnom trhu?“ 

Príliš stará pre divokých zbohatlíkov, ale príliš mladá pre dôchodkový úrad, pokúša sa vdova s tromi dospievajúcimi deťmi postaviť na vlastné nohy prácou v zahraničí. Bohaté Rakúsko sa potrebuje postarať o svoje starnúce obyvateľstvo a opatrovateľky z blízkeho Ostbloku sú ideálnym, aj keď do roku 2008 nie celkom čistým riešením. 

Angie sa tak každé dva týždne vydáva na ďalekú cestu z východu krajiny na západ za prácou, ktorá je občas viac nočnou morou ako sladkým snom. Pri nej sa stretáva s ľudskými osudmi, aké vie vymyslieť len život. Zažíva bezcharakterné zneužívanie, ale aj neočakávané okamihy čistej vďaky. 

Vyrovnajú sa zisky a straty, zvlášť po tom, ako jej do života vstúpi arabský obchodník s umením? Alebo ju čaká šťastie niekde úplne inde? 

Dostávate do rúk román, ktorého opatrovateľské kapitoly sú odžité, a zrkadlí sa v ňom osud dnes už niekoľko desaťtisíc slovenských matiek a manželiek. Hoci Sladký život opatrovateľky sa takto nikdy nestal, je poctou tým ženám, ktoré opakovane sadajú do áut, autobusov a vlakov, aby zabezpečili svojim rodinám aspoň taký život, aký majú starí ľudia, o ktorých sa starajú.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
330429
Názov
Sladký život opatrovateľky
Podnázov
Deväť rokov v Rakúsku
EAN/ISBN
9788089681747
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tina Van der Holland
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
380
Rozmer
135×215 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Sladký život opatrovateľky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.