Sapiens

stručná história ľudstva

Yuval Noah Harari

SVK Slovensky AKTUELL2018/02

Kniha: Sapiens - stručná história ľudstva - Yuval Noah Harari
Katalógové číslo: 322918 viac »
Ušetríte až 5,50 € z bežnej ceny 24,90
A navyše získate 19 vernostných bodov
Séria kníh: Sapiens
Sapiens
Titul je zaradený v tejto sérii
19,40
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Sapiens

stručná história ľudstva

„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“

V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik, Dr. Yuval Noah Harari opisuje históriu človeka ako biologického druhu od prvých ľudí až po súčasnosť, ktorú výrazne ovplyvnili tri revolúcie - kognitívna, poľnohospodárska a vedecká revolúcia.

Ako zvíťazil náš druh v boji o dominanciu?

Prečo sa naši kočovní predkovia usadili a začali zakladať mestá a ríše?

Ako sme dospeli k viere v bohov, národy a ľudské práva?

A aký bude náš svet v ďalších tisícročiach?

Vychádzajúc z poznatkov z histórie, biológie, antropológie, paleontológie a ekonómie Dr. Harari skúma, ako jednotlivé historické prúdy formovali ľudské spoločnosti - ich nažívanie v rámci spoločnosti, ale aj s prírodou, zvieratami a rastlinami - a dokonca aj ľudskú osobnosť.

Sme vďaka tomu šťastnejší?

Môžeme niekedy vôbec oslobodiť naše správanie od dedičstva našich predkov?

A čo môžeme alebo by sme mali urobiť, aby sme ovplyvnili priebeh nasledujúcich storočí?

Autor tak čitateľa núti zamyslieť sa aj nad blízkou či vzdialenejšou budúcnosťou, ktorú ovplyvňuje správanie človeka, vedecký pokrok a jeho snaha pozmeniť zákony prírody len pre svoje blaho.

Kniha je vzrušujúcim zhrnutím našej neuveriteľnej histórie - od bezvýznamných opíc až k pánom sveta. Jej obsah je odvážny, obsiahly aj provokatívny. Spochybňuje všetko, čo sme o ľudstve zdanlivo vedeli: našu vieru, činy, moc... aj našu budúcnosť, a pritom sa zamýšľa a ozrejmuje najdôležitejšie otázky histórie a moderného sveta. Nestáva sa často, aby kniha dala čitateľom možnosť prehodnotiť prakticky všetko konanie človeka ako druhu. A presne to sa podarilo Hararimu v jeho zhrňujúcom, ale zrozumiteľnom pohľade na dejiny ľudstva.

Harariho kniha Sapiens: Stručná história ľudstva sa stala medzinárodným bestsellerom a doteraz vyšla v tridsiatich piatich krajinách. Jej obsah je zaujímavý a často aj zábavný, je napísaná živým, prístupným jazykom a vlastný text dopĺňajú fotografie, mapy, schémy a ilustrácie.




Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
322918
Názov
Sapiens
Podnázov
stručná história ľudstva
EAN/ISBN
9788089873067
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Yuval Noah Harari
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/02
Rozsah
420
Rozmer
152×228 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
22%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
19.05.2021 10:35:05

Odkiaľ sme, kam kráčame a smerujeme? Vyznie to ako otrepaná fráza. V tomto prípade je putovanie od bezvýznamného živočícha až po zánik homo sapiens podané originálnym spôsobom. Či je to niečo nové? Možno nie, ale autor otvára dvere a pohľad na takmer známe črty ľudstva svojsky a unikátne. Od spoločenských konštrukcií, teda predstavovanej skutočnosti až po náboženské otázky kultu mnohosvätcov. Bol agrárny vzostup najväčší omyl, či postupujúce tlupy Sapiens boli najdôležitejšou a najničivejšou silou alebo sme mali ostať lovci a zberači? Predstava globálneho poriadku nám začína byť vlastná a nie cudzia, peniaze svet zjednocujú a vojna sa oproti mieru javí ako nevýhodná. Na povrch sa vyplavujú otázky, čo je pre nás dobré a či náboženstvá boli a sú určujúcim prvkom v kontraste s potrebami nášho druhu po priemyselnej revolúcii. Je naše šťastie „šťastím“? Viac v recenzii https://www.literama.sk/sk/knihy-clanok/515/sapiens-strucna-historia-ludstva