Smrť si nevyberá

Jaroslav Švorc

SVK Slovensky I & B Tatry2017

Kniha: Smrť si nevyberá - Jaroslav Švorc
Katalógové číslo: 321609 viac »
13,58

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Smrť si nevyberá

Dlhoročný pracovník horskej služby Dr. Jaroslav Švorc zozbieral tragické príbehy z Vysokých Tatier, ktoré sú doplnené fotografiami zo záchranných akcií Horskej služby. Druhé vydanie úspešnej publikácie doplnil o udalosti po roku 2004. Druhé, doplnené vydanie. Autor sa v knihe vracia aj k dvom najväčším tragédiám, a to k pádu záchranárskeho vrtuľníka v 1979 a pádu lavíny pri Popradom plese z roku 1974, kedy zahynulo naraz 12 ľudí. Aj keď by sa mohlo zdať už podľa názvu Smrť si nevyberá, že kniha bude len o smutných udalostiach, nie je to celkom tak. Sú tu aj príbehy so šťastným koncom, dokonca som tu zaradil aj tri úsmevné príbehy. O tie sa pričinili práve postihnutí. To je však len na spestrenie, dodal Švorc. O tom, že smrť si nevyberá svedčí aj príbeh výborného horolezca, športovca a profesionálneho horského záchranára Ľubomíra Jurského. Smrť môže postihnúť kohokoľvek, aj toho, kto si myslí, že nič sa mu nemôže stať a v horách ho nemôže nič prekvapiť. Od začiatku evidencie obetí vo Vysokých Tatrách je v štatistikách zapísaných 1 197 obetí. V priemere zahynie vo Vysokých Tatrách každý mesiac jeden človek. Boli roky, keď zaznamenali záchranári 20 obetí, ale boli roky, keď boli len štyri obete. Do knižky sa dostali príbehy, ktoré Jaroslav Švorc väčšinou sám zažil ako záchranár a zanechali v ňom nejaký dojem. Boli to veľmi náročné akcie, prípadne špecifické okolnosťami, za ktorých sa udiali, uviedol Švorc. V každom príbehu môže čitateľ nájsť príčinu, prípadne isté vysvetlenie, prečo sa tragédia udiala. Príbehy by nemali pôsobiť odstrašujúco, ale skôr preventívne pre všetkých, ktorí chodia do hôr.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
321609
Názov
Smrť si nevyberá
EAN/ISBN
9788089575121
Forma
Pevná
Autor
Jaroslav Švorc
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017
Rozsah
176
Rozmer
195×245
Hmotnosť
0,81
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Smrť si nevyberá zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.