Tajný život húb

Fascinujúce divy utajeného sveta

Robert Hofrichter

SVK Slovensky IKAR2018/05

Kniha: Tajný život húb - Fascinujúce divy utajeného sveta - 1. vydanie - Robert Hofrichter
Katalógové číslo: 318708 viac »
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Tajný život húb

Fascinujúce divy utajeného sveta

Toto nie je atlas či kľúč na určovanie húb. Nenájdete tu ani návod, ako hubárčiť či pripravovať tieto občas chutné, inokedy zradné dary lesov či lúk.

Pri čítaní odhalíte fascinujúce súvislosti neznámeho univerza, nad ktorým budete žasnúť.

Poďte s nami na výlet do tajuplného sveta húb. Natrafíte na aristokratov i prefíkaných podvodníkov, ale aj na užitočné spletité výtvory pod zemou a skutočných majstrov omamných premien. Predovšetkým však odhalíte súvislosti života a svet, ktorý sa vyvíja na základe symbiózy, partnerstva a vzájomnej podpory. Nechajte sa očariť!

Z nemeckého originálu Das geheimnisvolle Leben der Pilze: Die faszinierenden Wunder einer verborgenen Welt (Gütersloher Verlagshaus, München 2017) preložila Terézia Šinková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
318708
Názov
Tajný život húb
Podnázov
Fascinujúce divy utajeného sveta
EAN/ISBN
9788055159652
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Robert Hofrichter
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
232
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Možno ste si aj vy až dosiaľ mysleli, že existujú iba dva druhy živých tvorov, ktoré sa dajú pozorovať bez mikroskopu – rastliny a zvieratá. Nie je to tak. V skutočnosti našu planétu osídľujú tri veľké skupiny vyššej formy života. Tretia skupina, huby, je prinajmenej rovnako rozsiahla a všadeprítomná ako zvieratá a rastliny. Význam húb je však oveľa väčší, ako sa zvyčajne domnievame a predpokladáme. Nejde totiž len o všeobecne známe huby, ktoré nájdeme v lese, patria sem aj mikroorganizmy – a tie sú predsa všade. Preto sa pri našom putovaní možno občas vydesíte. Vedeli ste, že v každom vašom vydýchnutí je najmenej desať spór húb? Ak sa nebojíte, počkajte, kým sa presunieme k medicínskej mykológii... Som si totiž istý, že pri každom preľaknutí sa aj veľmi začudujete.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tajný život húb zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.