František Mojžiš a DRUKOS proti mafii

Svedectvo spoza mreží

Gustáv Murín

SVK Slovensky Dixit2017/11

Kniha: František Mojžiš a DRUKOS proti mafii - Svedectvo spoza mreží - Gustáv Murín
Katalógové číslo: 318067 viac »
Ušetríte až 3,13 € z bežnej ceny 12,95
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Mafia na Slovensku

Mafia na Slovensku

Romány inšpirované skutočnými udalosťami, či len fikcia odohrávajúca v mafiánskom prostredí, literatúra faktu - žiaľ, kn… Zistiť viac...
9,82
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: František Mojžiš a DRUKOS proti mafii

Svedectvo spoza mreží

Rok 1997 bol kritickým bodom obratu v moderných dejinách Slovenska. Štátomafia, tvorená mafiánskou bandou Mikuláša Černáka a povzbudzovaná Lexovým námestníkom Svěchotom zo štátnej tajnej služby, si vybrala lákavé sústo na útok bezohľadného vydierania. Išlo o vtedy najprosperujúcejšiu firmu na Slovensku bez politického krytia - DRUKOS.
Na tomto súboji zla a dobra sa lámal chlieb budúcnosti Slovenska. Predkladáme vám svedectvo Františka Mojžiša o týchto časoch, doplnené o dobové reálie. Nečakajte však happy-end. Nejde totiž o hollywoodsky film, ale o príbeh so všetkým, čo život prináša. František Mojžiš, jeho rodina a zopár statočných strhli lavínu, ktorá pochovala najodpornejší režim, ktorý kedy na Slovensku vládol, ale ten istý František Mojžiš dnes, paradoxne, už vyše päť rokov sedí vo väzení a spomína na svoje vzostupy a pády.
V hre Bertolda Brechta "Život Galileiho" hovorí učencov mladý žiak: "Nešťastná krajina, ktorá nemá hrdinov". A Galileo, hoci sa zoči-voči totalitnej moci nezachoval hrdinsky, odpovedá: "Nie, nešťastná je tá krajina, ktorá potrebuje hrdinov".
Toto je príbeh statočnosti, kedy sa zopár hrdinov na čele s Františkom Mojžišom, jeho rodinou a spolupracovníkmi postavilo smrteľnej hrozbe štátneho parazitizmu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
318067
Názov
František Mojžiš a DRUKOS proti mafii
Podnázov
Svedectvo spoza mreží
EAN/ISBN
9788089662258
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Gustáv Murín
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/11
Rozsah
256
Rozmer
135×175 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
24%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
František Mojžiš a DRUKOS proti mafii zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.