Bez kože

Mads Peder Nordbo

SVK Slovensky IKAR2018/03

Kniha: Bez kože - 1. vydanie - Mads Peder Nordbo
Katalógové číslo: 317716 viac »
Kolekcia titulov: Mrazivé severské krimi a thrillery

Mrazivé severské krimi a thrillery

Ťaživá a mrazivá atmosféra, temné zákutia ľudskej duše, neresti v spoločnosti, skvelé vyšetrovacie postupy a techniky, d… Zistiť viac...
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Bez kože

Matthew Cave po smrti svojej priateľky a ich nenarodenej dcéry stratil chuť do života. Smútok ho priviedol do Grónska, kde pracuje v Nuuku ako novinár v tamojšom vydavateľstve. Jedného dňa ho vyšlú na okraj ľadového príkrovu, aby napísal článok o náleze mumifikovaného severského Vikinga. Vyzerá to na svetovú senzáciu, ľudia v Nuuku zadržiavajú dych, no na ďalší deň vypukne chaos. Múmia zmizne a policajta, ktorý ju mal na ľade strážiť, nájdu zavraždeného. Počas pátrania Matthew narazí na odložený prípad z roku 1973, keď brutálnym spôsobom prišli o život štyria muži. Všetkých podozrievali zo sexuálneho zneužívania vlastných maloletých dcér. Dve z nich zmizli bez stopy a nikdy viac sa nenašli. Tie, ktoré prežili, ostali „bez kože“, navždy poznačené prežitou traumou.

Matthewovi sa oba prípady zlievajú a pohltia ho natoľko, až sa nakoniec sám stane podozrivým. Spoľahnúť sa môže jedine na mladú grónsku ženu Tupaarnaq, ktorú práve po dvanástich rokoch prepustili z väzenia, kde si odpykávala trest za vraždu otca a ďalších členov rodiny. Naozaj sa to tak odohralo? Spod ľadových nánosov minulosti sa vynára jedno temné tajomstvo za druhým.

Preložila Zuzana Kocsisová

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317716
Názov
Bez kože
EAN/ISBN
9788055158877
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Mads Peder Nordbo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/03
Rozsah
344
Rozmer
227×145×30 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„Haló? Je tu niekto?“
V malej kajute cítil ryby a motorový olej. Na jednej strane videl zopár prepraviek a na opačnej strane ich bolo niekoľko do polovice naplnených rybami. Na dlážke nebolo veľa voľného miesta. Z jednej prepravky zložil vrchnák. Boli tam najmä tresky a ostrieže. Vôbec na ne nedali ľad, hoci ich rozrezali a očistili. Na dlážke vedľa vysokej skrine, ktorá vyzerala ako podomácky vyrobená, bola špina a krv.
„Prečo tu nechal ryby?“ zamumlal si Matthew pre seba. „Mali by byť na ľade alebo niekde.“ Podišiel k skrini, od podlahy až k stropu obloženej sololitom. Prekvapilo ho, že rybár nepitval ryby vonku, keďže vyčistiť drsnú dlážku v kajute mohlo dať zabrať.
Mohutnejšia vlna odhodila loďku tak, že silno narazila na skalu. Zároveň čosi zadunelo v skrini. Matthew sa pozrel na svetlú rozliatu rybaciu krv pri špičkách topánok a chytil kľučku skrine.
Vo chvíli, keď otváral dvere, zasiahla loďku ďalšia vlna a zo skrine vypadol nízky grónsky muž. Obaja sa prevrátili a zhodili debničku s rybami. Tie skončili na dlážke medzi nimi.
Matthew kričal, pretože cítil, ako sa po ňom a po debničke, ktorá mu zasiahla plece, váľa vlhký Grónčan. Nalepeného chlapa odhodil zo seba. Zastavil sa, až keď sa odplazil k dverám, a tam sa zrútil na zem. Mužove ruky, nohavice a sveter boli celé od krvi. Ležal medzi rybami hore bruchom, rozrezaný od rozkroku až k hrudi. Bez vnútorností, tak ako ryby okolo neho.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 2 z 5
19.09.2018 21:59:04

Ak mám pravdu povedať čakala som niečo viac. Spisovateľ vôbec nevyužil prostredie deja – drsné Grónsko, krajina ktorá sa zmieta medzi Dánskom, ktoré jej „prináša dánsku civilizáciu so všetkými dôsledkami“ a tradíciami a samozrejme aj studené, tmavé, mrazivé prostredie. Toto je len okrajovo spomenuté, akoby to ani nepatrilo k deju. Samotný príbeh sa mi tiež zdal akoby nasilu pospletaný. Zneužívanie domorodých dievčatiek, politika, rozkrádanie, pomsta, drsné vraždy. Bolo to ako keď máte priveľa dielikov skladačky, ktoré nemajú vybrúsené hrany a tak ťažko zapadajú. Trápila som sa s ňou skoro dva týždne. Neťahala ma. Bolo to aj spôsobom akým je napísaná, nezžila som sa s postavami. Neboli pre mňa uveriteľné. Spomínajú sa tam síce domorodí obyvatelia, ale skorej spôsobom, že ich nasťahovali do bytoviek, ktoré vôbec nevyhovovali ich podstate a ak ich zdevastovali. Nezdala sa mi táto kniha vyvážená. Nezaujala ma.