Pôvod

Dan Brown

SVK Slovensky IKAR2018/02

Kniha: Pôvod - 1. vydanie - Dan Brown
Katalógové číslo: 317557 viac »
Ušetríte až 3,78 € z bežnej ceny 17,90
A navyše získate 14 vernostných bodov
Séria kníh: Robert Langdon
Robert Langdon
Titul je zaradený v tejto sérii
14,12
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Pôvod

Ktokoľvek ste.
V čokoľvek veríte.
Všetko sa mení.

Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Podujatie usporiadal štyridsaťročný miliardár a futurista Edmond Kirsch, ktorý sa vďaka svojim ohurujúcim ultramoderným vynálezom a odvážnym predpovediam preslávil po celom svete. Kirsch, ktorý pred dvoma desaťročiami patril k prvým Langdonovým študentom na Harvarde, sa chystá zverejniť prelomový vedecký objav, ktorý zodpovie dve zo základných otázok ľudskej existencie.

Langdona a stovky hostí uchváti originálna prezentácia, oveľa kontroverznejšia, ako Langdon čakal. Dokonale zorganizovaný večer sa však v okamihu zmení na chaos a hrozí, že Kirschov vzácny objav sa navždy stratí. Langdon sa ocitne v bezprostrednom ohrození a musí z Bilbaa utiecť.

Sprevádza ho Ambra Vidalová, elegantná riaditeľka múzea, ktorá Kirschovi pomohla provokatívny večer pripraviť. Vydajú sa do Barcelony, aby našli záhadné heslo, ktorým odhalia Kirschovo tajomstvo. Pri pátraní v temných vodách utajených dejín a radikálneho náboženstva sa Langdon s Vidalovou musia skrývať pred nepriateľom, ktorého všadeprítomná moc zjavne pramení v španielskom kráľovskom paláci a ktorý sa nezastaví pred ničím, aby Edmonda Kirscha umlčal.

Na ceste vyznačenej moderným umením a tajuplnými symbolmi odhalia Langdon a Vidalová stopy, ktoré ich nakoniec dovedú až ku Kirschovmu nečakanému objavu... a šokujúcej pravde, čo nám tak dlho unikala.

Z anglického originálu Origin (Doubleday, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložil Otakar Kořínek

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317557
Názov
Pôvod
EAN/ISBN
9788055158631
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Dan Brown
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/02
Rozsah
528
Rozmer
130 x 210 x 44 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Kirsch prikývol. „To aj je a slovami nemožno opísať, aký som vzrušený, že sa oň teraz podelím so svetom. Bude to veľký paradigmatický posun. Nepreháňam, keď ti poviem, že môj objav bude mať dôsledky rovnakej váhy ako Kopernikova revolúcia.“

Langdon si na chvíľu myslel, že jeho priateľ žartuje, ale Edmond ostával smrteľne vážny.

Kopernik? Skromnosť nikdy nepatrila medzi Edmondove silné stránky, ale toto tvrdenie hraničilo s absurdnosťou. Mikuláš Kopernik bol otcom heliocentrického modelu – objavu, že planéty obiehajú okolo slnka –, čo podnietilo v 16. storočí vedeckú revolúciu, ktorá nadobro vyvrátila učenie cirkvi, že ľudstvo sa nachádza v strede Božieho vesmíru. Cirkev jeho objav tri storočia odsudzovala, no škoda sa stala a svet už nebol taký istý ako predtým.“

„Vidím, že si skeptický,“ povedal Edmond. „Bolo by lepšie, keby som povedal Darwin?“

Langdon sa usmial. „Vyjde to narovnako.“

„Dobre. Spýtam sa ťa teda takto – aké dve základné otázky si kladie ľudstvo počas celých dejín?“

Langdon sa zamyslel. „Nuž, zrejme – ako sa to všetko začalo, nie? Odkiaľ pochádzame?“

„Presne tak. A druhá otázka z toho vyplýva. Nie ,odkiaľ pochádzame‘, ale...“

„Kam smerujeme?“

„Áno! Tieto dve záhady sa nachádzajú v samom jadre ľudskej skúsenosti. Odkiaľ pochádzame? Kam smerujeme? Stvorenie ľudstva a osud ľudstva. Sú to univerzálne mystériá.“ Edmond prižmúril oči a vyčkávavo sa zadíval na Langdona. „Robert, objav, ktorý som urobil... je veľmi jasná odpoveď na obidve tieto otázky.“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.7 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
300.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

mijlo
08.01.2018 06:39:30

Očakávam, že to bude skvelá kniha s originálnou zápletkou, ostatne tak, ako sme pri Brownovi zvyknutí


mijlo 5 z 5
03.02.2018 07:07:43

Vynikajůce. Kniha má spád, som práve v polovici. Páči sa mi faktografia, ktorej je v knihe neúrekom. Miesta, umelecke diela, vždy si o tom viac čítam a overujem na webe, hneď pri čítaní.


Janasan 5 z 5
18.03.2018 14:41:57

Super kniha, prečítaná na jeden dych. Určite vhodná na prečítanie a zamyslenie sa.


Marek 4 z 5
10.10.2018 19:01:58

Dej knihy nás zavedie do Španielska, do Bilbaa a Barcelony a miest, ktoré len tak nepoznáte z dovolenkových destinácií. Bývalý excelentný Langdonov študent, Edmond Kirch, oboznámi najznámejšie cirkevné elity, zo svojím objavom na začiatku knihy. Ale posolstvo prezentácie, sa nedozvieme. Až neskôr. Avšak, niekto má záujem umlčať a pochovať obsah a aj posolstvo prezentácie tak, aby nikdy neuzrela svetlo sveta. Dej má spád, a zápletka začína vraždami hláv najznámejších predstaviteľov svetových náboženstiev. Situácia sa začína komplikovať, keď do hry vstupuje tajný rad "palmariánov" a s nimi spojená vojna voči Vatikánu. Vo svetle nadchádzajúcich tragických udalostí, musí Langdon utiecť s budúcou snúbenicou španielskeho princa. Kto je vyslúžilý admirál Ávila, akú úlohu v tomto tajomnom svete hrá blízky dôverník španielskeho kráľa, biskup Valdespino? Kto aká za nitky a kto je tajomný Regent? Čitateľ sa všetko dozvie. Aj odpovede na najnákladnejšie otázky,odkiaľ prichádzame a kam smerujeme.