Irenine deti

Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako 2 500 detí z varšavského geta

Tilar J. Mazzeová

MOTÝĽ2017/10 SVK Slovensky

Kniha: Irenine deti - Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako 2 500 detí z varšavského geta - 1. vydanie - Tilar J. Mazzeová
Katalógové číslo: 315686
Ušetríte až 2,66 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
11,24
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Irenine deti

Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako 2 500 detí z varšavského geta

Strhujúci príbeh o Irene Sendlerovej – hrdinke, ktorá sa stala ženskou verziou Oskara Schindlera a zachránila pred smrťou a deportáciou 2 500 detí z nacistami okupovaného Poľska. 

V roku 1942 dostáva mladá sociálna pracovníčka Irena Sendlerová povolenie vstúpiť do varšavského geta ako verejná zdravotná špecialistka. Počas svojej práce sa snaží dostať k židovským rodinám, chodí od dverí k dverám a prosí rodičov, aby jej dôverovali a zverili jej svoje deti. Tie potom postupne pašuje cez múry geta a presviedča svojich kamarátov a susedov, aby ich ukrývali. 

V extrémnych podmienkach a s pomocou lokálnych obchodníkov, obyvateľov geta a svojej osudovej lásky sa Irene nakoniec podarilo prepašovať do bezpečia tisíce detí. Mnohé pritom putovali mestskými odpadovými kanálmi, skrývala ich však aj v truhlách a posúvala cez tajné priechody v opustených budovách. Okrem toho na vlastné riziko schovávala tajné zoznamy, v ktorých figurovali mená a skutočné identity židovských detí. Urobila tak s nádejou, že príbuzní ich vďaka tomu budú vedieť po vojne nájsť. To, čo vtedy Irena nemohla tušiť, je, že deväťdesiat percent týchto rodín zahynie. 

Autorke Tilar Mazzeovej sa v knihe Irenine deti podarilo vyrozprávať úžasný príbeh tejto odvážnej a statočnej ženy, ktorá riskovala vlastný život, aby zachránila nevinné deti pred holokaustom.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
315686
Názov
Irenine deti
Podnázov
Skutočný príbeh o žene, ktorá zachránila viac ako
EAN/ISBN
9788081641312
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tilar J. Mazzeová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/10
Rozsah
352
Rozmer
135×205 mm
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Irenine deti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.