Krvavé jahody

Skutočný príbeh Věry Sosnarovej, ktorá prežila 20 rokov v gulagoch

Jiří S. Kupka

SVK Slovensky Citadella2017/03

Kniha: Krvavé jahody - Skutočný príbeh Věry Sosnarovej, ktorá prežila 20 rokov v gulagoch - Jiří S. Kupka
Katalógové číslo: 294062 viac »
Ušetríte až 1,44 € z bežnej ceny 12,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
11,46
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Krvavé jahody

Skutočný príbeh Věry Sosnarovej, ktorá prežila 20 rokov v gulagoch

O žene, ktorá prežila gulag

Neuveriteľný ale skutočný príbeh Věry Sosnarovej, ktorú v štrnástich rokoch deportovali so svojou matkou - petrohradskou emigrantkou Ljubou Mělkinovou a deväťročnou sestrou Naďou do gulagu.

V roku 1945 ich odtiahli z Brna na Sibír. V sovietskych gulagoch prežívajú nekonečné hrôzy stalinského teroru, ktoré matka neprežila.

Po vytúženom prepustení putujú ako siroty, úplne bez dokladov až kdesi na Ďaleký východ, kde pokračujú v otrockých prácach v lese, na tichomorskej obchodnej lodí a neskôr vo vnútrozemí - v bani, kolchoze a zlievarni. Do Československa sa im nakoniec podarí vrátiť až po dlhých devätnástich rokoch.

Pozadie drámy života a smrti táto kniha vykresľuje 20. storočie ako stret nacionalizmov, degenerácii ľudských ideológií a svetových vojen.

Sestra Naďa už zomrela, ale Věra cestuje naďalej rozprávať svoj nezvyčajný životný príbeh študentom nielen po celej republike, ale aj do zahraničia. Súčasťou tohto vydania je doteraz nepublikovaný rozhovor s Věrou Sosnarovou, v ktorom dopĺňa a vysvetľuje niektoré udalosti.

"Odpustiť môžem, ale nikdy nezabudnem." Věra Sosnarová

Nech je tento príbeh autentickým posolstvom pre budúce generácie.

© 2017 Autorsky chránený materiál

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
294062
Názov
Krvavé jahody
Podnázov
Skutočný príbeh Věry Sosnarovej, ktorá prežila 20
EAN/ISBN
9788081820625
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Jiří S. Kupka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/03
Rozsah
210
Rozmer
140×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 5 z 5
04.05.2017 14:16:44

Z útržku dokumentu, ktorý som videl v televízii a naozaj ma dostal, som si zaobstaral knihu. Kto to je Věra Sosnarová...? V dokumente pani v rokoch, teraz len babička a to že kniha vyšla v rôznych reedíciách asi o niečom svedčí. Vtedy rodená "brňačka" vie že má mamu z Ruska a netuší že na konci vojny dostihnú ju jej mamu a sestru Stalinistické represálie. Jej matka je po príchode oslobodeneckých ruských vojsk obvinená z kolaborácie. Ani by sa nedostali do viazania, nebyť "dobrých" udavačských spoluobčanov, ktorí povedali že je z Ruska. Ruskí vojaci ju vyhlásili za kolaborantku a to aj jej deti vrátane Věry. Autor na základe jej výpovede popisuje hroznú cestu do Gulagu, znásilňovanie ruskými vojakmi, činy sadistického veliteľa a aj vraždy v Gulagu, ktoré si veľmi nezadajú s tými v táboroch smrti počas 2.svetovej vojny. Je to poctivá a autentická kniha, ktorá vás dostane na kolená a prežívate s hrdinkou jej dvadsaťročné trápenie. Kniha nie je rozsiahla do počtu strán, ale aj na tých 210 stranách je toho popísané viac než dosť, aby ste si urobili obraz o tom čo sa dialo na Sibíri v ženskom trestaneckom tábore. A krvavé jahody...? Áno. Sú tam rozobraté. A keď budete čítať kapitolu, prečo sú krvavé a od koho, nebude vám všetko jedno. Jedno však majú knihy podobného razenia, kde sú osobné výpovede svedkov určite spoločné. A to....aby sa nezabudlo. Koľko bolo Čechoslovákov v tých to táboroch. To snáď nikto nevie. Ale vážim si jej spoveď, na ktorú sa musela odhodlať a dostať ju zo seba von. Preživších z Gulagov je málo a tí čo zostali, si zaslúžia úctu a uznanie za odvahu. Aj keď zadosťučinenie sa nie vždy dostavilo. Titul odporúčam do vašich knižníc, lebo má čo povedať ďalším generáciám.