Handrová bábika

Jedno mŕtve telo, šesť obetí

Daniel Cole

SVK Slovensky IKAR2017/09

Kniha: Handrová bábika - Jedno mŕtve telo, šesť obetí - 1. vydanie - Daniel Cole
Katalógové číslo: 289269 viac »
Séria kníh: Detektív William Fawkes
Detektív William Fawkes
Titul je zaradený v tejto sérii
3,08

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Handrová bábika

Jedno mŕtve telo, šesť obetí

William Fawkes, kontraverzný detektív známy pod prezývkou Wolf, sa po niekoľkých mesiacoch vracia na svoj post. Bol postavený mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého. Po tomto šokujúcom útoku musí podstúpiť psychologické vyšetrenia, ale nakoniec sa predsa len vracia do práce a vyšetrovanie zločinu nedá na seba dlho čakať.

Detektívka Emily Baxterová, jeho bývalá partnerka a priateľka, ho zavolá k mŕtvole, ktorá sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. O prípad sa okamžite začnú zaujímať médiá a mŕtvolu označia názvom Handrová bábika.

Fawkes je poverený identifikáciou šiestich obetí. Situácia sa však ešte zhorší, keď reportérka a bývalá manželka detektíva dostane od anonyma fotografie z miesta činu. Spolu s fotografiami obdrží aj zoznam šiestich mien ďalších obetí a dní, kedy ich páchateľ plánuje zavraždiť. Posledné meno na zozname je Fawkes. Skôr ako vrah udrie znovu sa Baxterová a jej mladý stážista Alex Edmunds snažia vypátrať, čo spája všetky obete.  

Keď Fawkes dostane zoznam s menami obetí do rúk a zbadá svoje meno, oživí mu to temnú spomienku na jeho minulosť a vyvolá v ňom obavy, že jeho spojenie s vraždiacim monštrom a vraždami je hlbšie než si hocikto vie predstaviť.   

Preložila Jana Seichertová

© 2017 Autorsky chránený materiál

 


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
289269
Názov
Handrová bábika
Podnázov
Jedno mŕtve telo, šesť obetí
EAN/ISBN
9788055155265
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Daniel Cole
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/09
Rozsah
376
Rozmer
227×145×27 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
38%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Posledné meno na zozname mŕtvych je tvoje!

Keď sa dav prevalil okolo nich, jej záchranca ju zdvihol. Odviedol Samanthu až k nepoužívanému hlavnému vchodu a potom sa rozbehol späť k súdnej sieni. Obrovské drevené dvere aj čierna brána boli otvorené dokorán a zamračená obloha za nimi ju lákala, aby vyšla von. Samantha sa vytackala na ulicu, tentoraz bez cudzej pomoci.

Fotografia by nemohla byť dokonalejšia, ani keby pre ňu pózovala: krásna sudkyňa v bielych šatách postriekaných krvou, otrasene stojaca pod kamennými sochami Statočnosti, Pravdy a zlovestného anjela s perom v ruke, zahaleného od hlavy po päty v ťažkom rúchu, napodobňujúceho Smrť, pripraveného prečítať Bohu nekonečný zoznam hriechov.

Samantha sa obrátila chrbtom k hlúčiku novinárskych hyen a k ich oslepujúcim svetlám. Vo svetle bleskov vychádzajúcich z tisícov fotoaparátov si všimla slová vyryté do kameňa vysoko nad sebou, podopretom štyrmi kamennými stĺpmi, ktoré vyzerali, akoby niesli ich metaforickú váhu:

Bráňte deti chudobných a trestajte páchateľov.

Pri čítaní tých slov ju premohol pocit, že v istom zmysle zlyhala. Mohla úprimne vyhlásiť, že o Khalidovej nevine je presvedčená rovnako neochvejne ako detektív o jeho vine? Keď jej pohľad znovu padol na zahaleného anjela, Samantha zrazu pochopila, že ten zoznam zostavil on.

Práve ju odsúdili.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Sue 2 z 5
27.10.2017 21:46:20

2,5* Úvod príbehu je dokonale mätúci. V skratke nám približuje povahu detektíva Wolfa a jeho svojský prístup k vyšetrovaniu. Neskôr sa čitateľ dozvedá, ako to s prípadom súvisí, no ja som hľadela ako teľa na nové vráta, pretože som čakala niečo iné. Po zmätočnom úvode ma udržiavala v napätí nevedomosť, ale stále tomu čosi chýbalo. Kniha sa neskutočne tiahla, vyšetrovanie išlo asi tak, ako keď slimák zaradí spiatočku. Príbeh zo mňa vysával silu. Každou prečítanou stránkou som mala chuť oslavovať, že som sa vôbec posunula. Asi v polovici knihy som zvažovala, či ju dočítam alebo nie. Potom prišiel zvrat, ktorý som ani v najmenšom neočakávala. Možno tam autor šikovne vložil náznaky, ktoré k tomu viedli, avšak ja som si ich nevšimla. Možno práve kvôli spomínanému pomalému plynutiu deja. Práve kvôli tomuto záveru si u mňa príbeh trochu napravil svoju reputáciu Príbeh je o tom, aká tenká hranica je medzi šialenstvom a zdravým úsudkom. Je aj o zvrátenosti a ľudskej nevyspytateľnosti. Hovorí aj o tom, aké ťažké je skutočne poznať svoje okolie. Handrová bábika je autorovou prvotinou a je to aj poznať. Chýbali mi tam detailnejšie opisy osobných príbehov samotných postáv. Keď si spätne vybavím knihu, neviem o ich minulostiach takmer nič. Pre mňa je toto kniha na jedno prečítanie. Nevyhľadávam možno detektívky, ale keď sa nejaká ku mne dostane nepohrdnem ňou. Pri tejto by som však bola radšej, ak by ma obišla.