Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Millennium 5

David Lagercrantz

IKAR2017/09 SVK Slovensky

Kniha: Muž, ktorý hľadal svoj tieň - Millennium 5 - 1. vydanie - David Lagercrantz
Katalógové číslo: 288647
Ušetríte až 9,94 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 4 vernostné body
Akcia: Výpredaj
Výpredaj
Zľava! Akcia!
Séria kníh: Millennium
Millennium
Titul je zaradený v tejto sérii
4,96
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Millennium 5

V piatej časti série Millennium s názvom Muž, ktorý hľadal svoj tieň ponúka David Lagercrantz čitateľom napínavý príbeh o zneužívaní štátnej moci, o problematike rodinnej cti, mafiánskej brutalite, ale aj o tieňoch minulosti, ktorých sa Lisbeth Salanderová nedokáže dodnes zbaviť.

Lisbeth Salanderová vo väzbe - odpykáva si trest za porušenie osobnej slobody

Lisbeth si odpykáva krátky trest v ženskej väznici Flodberga a za každú cenu sa snaží vyhýbať konfliktom s ostatnými väzenkyňami. Netrvá však dlho a Benito, neformálna vodkyňa medzi ženami, ju brutálne napadne. Zastala sa totiž mladej Bangladéšanky, ktorú Benito dlhodobo šikanuje vo vedľajšej cele.

Vo väznici Lisbeth zakrátko navštívi jej starnúci poručník Holger Palmgren. Tvrdí, že sa mu podarilo získať dokumenty, ktoré vrhajú nové svetlo na obdobie, keď ju ako dieťa zneužívali. Lisbeth požiada svojho známeho, priateľa a novinára Mikaela Blomkvista, aby jej pomohol s pátraním po dávno zabudnutej pravde.

Útoky hackerov - moderný spôsob vedenia vojny

Stopa ich privedie k Leovi Mannheimerovi, spoluvlastníkovi fondu Alfreda Ögrena, s ktorým má Lisbeth spoločného viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Zo švédskeho originálu preložil Jozef Zelizňák.

Úryvok z obsahu knihy ...

Každý piatok popoludní Mikael Blomkvist navštevoval Lisbeth Salanderovú vo väznici. Tešil sa na to najmä teraz, keď sa zmieril so situáciou a prestal zúriť. Chvíľu to trvalo.

Šalel, keď Lisbeth odsúdili. Bránil ju, ako vedel. Bojoval za ňu v televízii aj v novinách. Až keď pochopil, že Lisbeth je voči rozsudku ľahostajná, začal ho väčšmi vnímať jej očami. Pre ňu to bol bagateľ. Ak jej umožnia ďalej sa venovať kvantovej fyzike a fyzickému tréningu, môže sedieť vo väzení rovnako dobre ako kdekoľvek inde. Možno dokonca pokladala pobyt za mrežami za novú skúsenosť a školu života. Aj v tom bola zvláštna. Brala život, ako prichádzal, a často sa mu smiala, keď si o ňu robil starosti. Aj keď ju prevážali do Flodbergy.

Mikael nemal rád Flodbergu. Nikto to tam nemal rád. Bola to jediná ženská väznica v krajine s najvyšším stupňom ochrany.


Podrobnejšie info
Katalógové číslo
288647
Názov
Muž, ktorý hľadal svoj tieň
Podnázov
Millennium 5
EAN/ISBN
9788055154886
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
David Lagercrantz
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/09
Rozsah
352
Rozmer
147 x 234 x 26 mm
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
67%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 4 z 5
25.10.2018 21:29:35

Piate pokračovanie knihy Millenium, tentoraz s podtitulom "Muž, ktorý hľadal svoj tieň". Opäť sa stretávame s hackerkou Lisbeth, Mikaelom Blomkvistom a bývalým poručníkom Holgerom Palmgrenom. Lisbeth sa dostáva už vo väzení do víru udalostí, keď je prinútená urobiť "poriadky" vo väznici, čo sa jej aj podarí. Na scéne sa však objavia Holgerom Palmgrenom vyžiadané dokumenty o Lisbeth, ktoré spustia nečakanú lavínu udalostí. Jediný telefonát rozbehne všetko a aj vynútenú smrť. A niekto pôjde po Lisbeth. Čo je tajomný Register a čo je jeho úlohou kto za ním stojí? Budeme opäť svedkami hackerských schopností hlavnej hrdinky a jej komunity, ktorá pomôže prevrátiť všetko hore nohami a aj pomôcť v najkrušnejších chvíľach. Je naozaj identita Lea Manheimera pravá alebo to vie len "Register"? Kniha drží v napätí čitateľa až do konca a rozuzlenie príde až na záver. Fanúšikom série Milénium, titul odporúčam.