Dražba

Danielle Steel

IKAR2017/06 SVK Slovensky

Kniha: Dražba - 1. vydanie - Danielle Steel
Katalógové číslo: 287094
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dražba

Nový vzrušujúci román od Danielle Steelovej, v ktorom neznáma žena zanechala po sebe veľké bohatstvo. Neznáma žena, ktorej osud formovali tragédie, statočnosť a nekonečná oddanosť. Neznáma žena, ktorá ovplyvňuje životy a srdcia aj dlho potom, ako odišla.

Kto bola táto neznáma žena?

Zanechala po sebe vyblednuté fotografie nádherného páru z obdobia povojnovej Európy. Zanechala po sebe staré zožltnuté listy, ktorých obsah rozpráva o tragických stratách. A zanechala po sebe šperky. Úchvatné množstvo nádherných šperkov a vzácnych kameňov. Toto je obsah bezpečnostnej schránky v newyorskej banke, o ktorú už dlhé roky nikto neprejavil záujem. Nikto sa k veľkému bohatstvu nehlási. Ak sa nenájdu dedičia, šperky pôjdu do dražby.

Kto bola táto neznáma žena, čo zanechala veľké bohatstvo, ale žiadny závet?

Dvaja ľudia, ktorých náhoda zvedie dohromady, začnú rozmotávať klbko záhad okolo neznámej ženy. Jane Willoughbyová je praktikantka na pozostalostnom súde a Philip Lawson je odborník na šperky v aukčnej sieni Christie’s. Pre obidvoch sa pátranie po minulosti neznámej ženy zmení na osobnú záležitosť. Ich snaha o rekonštrukciu jej tajomného života ich zavedie z New Yorku do Londýna, Paríža, Ríma aj do Neapola. Postupne odhaľujú šokujúce tajomstvá.

Pomaly odkrývajú obraz najprv osemnásťročnej Marguerite Pearsonovej, ktorá opustila Ameriku so zlomeným srdcom a svoj nový život našla v Európe. Neprestávala však smútiť za tým, čo za sebou zanechala. Ako sú postupne odhaľované tajomstvá tejto ženy ako zakázaná láska a zrada rodiny, stále viac a viac ľudí je vtiahnutých do jej životného príbehu, ktorý skladajú ako skladačku Jane a Philip. Kto z nich zdedí najneočakávanejší dar zo všetkých?

Z originálu Property of a Noblewoman preložila Zuzana Therová

© 2017 Autorsky chránený materiál

Úryvok z obsahu knihy ...

„Mohli by ste mi zopakovať meno tej ženy? Bola verejne známa?“

„Pochybujem. Volala sa grófka Marguerite di San Pignelliová, no pôvodom to bola Američanka. Do Talianska sa presťahovala ako osemnásťročná. Podľa pečiatok v pasoch vieme, že to bolo cez vojnu. Vzala si talianskeho grófa a žila tam až do deväťdesiatych rokov. Podľa klenotov uložených v depozite musel byť jej muž veľký boháč, no v čase svojej smrti nevlastnila okrem šperkov vôbec nič a na účte jej zostalo mizerných dvetisíc dolárov. Mala deväťdesiatjeden rokov, keď zomrela.“ Viac údajov o prenajímateľke sejfu mu poskytnúť nemohla.

„Ak sú tie veci pravé, ide o unikátnu zbierku,“ hlesol Lawton ohromene. Za tie dva roky, čo pracoval so šperkmi, ho zaujali len dva jadeity, ktoré sa dražili na ich aukcii v Hongkongu – aj to len preto, lebo mal pocit, že sa za nimi skrýva dačo záhadné a romantické, no keďže nebol odborník, ich cenu odhadnúť nevedel. Štandardné západné šperky ho nikdy nevzrušovali, ale aj on musel uznať, že pozostalosť po Marguerite di San Pignelliovej vyráža dych.

Podrobnejšie info
Katalógové číslo
287094
Názov
Dražba
EAN/ISBN
9788055154510
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Danielle Steel
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/06
Rozsah
312
Rozmer
200×125×29 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dražba zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.